Tgrt Haber

Altın sert yükseldi, İslam Memiş'ten 'sabırlı olun' uyarısı geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 Temmuz 2023 10:00 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 13:19
Altın sert yükseldi, İslam Memiş'ten 'sabırlı olun' uyarısı geldi

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla hem ons hem de gram altın rekor seviyelere tırmandı. Zayıf dolardan destek alan altın, küresel piyasalarda sert artışlarına devam ederken gram yurt içi piyasalarda perşembe gününe rekorla başladı. Finans Analisti İslam Memiş elinde birikimi olan ve altın almak isteyenlere kritik uyarılarda bulundu.

ABD enflasyon verileri 3,1 beklentisinin altında kalarak yıllık yüzde 3 olarak açıklandı. Bu son iki yılın en düşük TÜFE​ oranı olarak kayıtlara geçerken çekirdek enflasyon​ 2021 Ekim ayından bu yana en düşük seviye olan %4,8'e geriledi. Yaşanan gelişmeler sonrasında altın piyasaları hareketlendi. Ons ve gram sert yükselişler kaydetti.

ONS 3 HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Doların baskı altında kalmasıyla altın yukarı yönlü hareketine hız verdi. 1.950 dolar bandına yerleşen altın, son 3 haftanın en yüksek performansını gösterdi. Fed’in faizlerde yüzde 25 artışa gitmesi beklenirken sıkı para politikasının sonuna gelindiğine dair beklentiler devam ediyor.

DOLAR SON BİR YILIN EN ZAYIF SEVİYESİNDE

ABD enflasyon rakamlarının Federal Rezerv'in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığı yönündeki spekülasyonları desteklemesiyle dolar endeksi son bir yılın en zayıf seviyesine geriledi. Piyasalar ABD üretici enflasyonunun beklerken Dolar, euro ve sterlin karşısında bir yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Altın sert yükseldi, İslam Memiş'ten 'sabırlı olun' uyarısı geldi

GRAM HEM ONS HEM DOLARDAN DESTEK ALDI

Gram altın fiyatları​ ons altındaki sert yükseliş ve dolar kurundan aldığı destekle 1.650 TL seviyelerine kadar çıktı. Her gün yeni bir rekor kıran altındaki artış yatırımcının da kafasını karıştır. 

ELİNDE TL OLANLAR DİKKAT!

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş elinde birikimi olanlar için önemli açıklamalar yaparak şunları kaydetti: "Altın ons fiyatları 1925 dolarlara gelirken 1920-1935 aralığında olacağı bekleniyor. Temmuz ayında 1860 ile 1960 dolar aralığında takip edecek. Gram altın şu an TL piyasasında 1622-1632 seviyelerinde. Göbek seviyesine yılın ikinci yarısında başlanırken dolar kurunun 24 TL olması gerekiyor. Bu yüzden elinde TL bulunduranlar biraz sabırlı olmalı ve yatırım için acele etmemeli."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...