Tgrt Haber

Altın ve gümüş ithalatı temmuzda rekor kırdı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
11 Ağustos 2023 11:46 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 11:50
Altın ve gümüş ithalatı temmuzda rekor kırdı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası üzerinden altın ithalatı 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş ithalatında da benzer bir artış gözlendi.

Altın​ ithalatı Temmuz ayında hem önceki aya hem de geçen yılın aynı ayına göre artış gösterdi ve 5 ayın en yüksek seviyesine geldi.

EK VERGİ VE KOTA​ UYGULAMASI GELDİ

Mücevher grubuna yönelik ek vergi önlem 8 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; altından olan, pırlantalı altından olan, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin ithalatında yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük uygulanacak.  Borsa İstanbul doa aynı tarihte yaptığı açıklamayla, gerçekleştirilecek işlenmemiş altın ithalat​ işlemlerinde kıymetli madenler aracı kuruluşlarına üye bazında aylık kota uygulayacağını açıkladı.

HEM GÜMÜŞ​ HEM ALTIN İTHALATI ARTTI

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre, temmuz ayında altın ithalatı 38 bin 145 kg olarak belirlendi. Böylelikle ithalat bir önceki aya göre 97,7, geçen yılın aynı ayına göre ise 75,5 arttı. Gümüş ithalatında da benzer bir artış gözlendi. Gümüşte rakam 50 bin 949 kg oldu. Yılın ilk 7 ayında toplam altın ithalatı 221 bin 207 kg, gümüş ithalatı 532 bin 567 kg seviyesine ulaştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...