Tgrt Haber

Fed belirsizliği altının hızını kesti: İşte takip edilecek seviyeler

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
11 Ağustos 2023 11:19 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 11:24
Fed belirsizliği altının hızını kesti: İşte takip edilecek seviyeler

Gram altın dün açıklanan ABD enflasyon verilerinin ardından ons altından destek alarak yukarı yönlü hareketlenme yaşadı. Altın haftanın son işlem günüme yatay seyirle başlaması sonrası 1.667 liradan işlem görüyor.

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altından gelmesi Fed’in faiz politikasında değişikliğe gideceği beklentisini destekledi. Uzmanlar Fed’in bu ay faizleri pas geçeceğini ifade ederken altın piyasaları da bu beklentilere göre şekilleniyor. Haftanın işlem gününe 1.667 liradan başladı. Kapalıçarşı’da 1.715 liradan satılıyor. 

ONS BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Altın fiyatları​ cuma günü ons başına 1.920 doların altına kadar geriledi. Önceki seansta bir ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Fed para politikalarında sıkılaşmaya ara vereceği beklentileri piyasalarda artarken Fed yetkilileri, enflasyonu düşürmek için daha yapılacak çok iş olduğunun sinyalini verdi. Bu durum altın piyasalarının soğumasına ve onsun kritik seviyelerin altına düşmesine neden oldu. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Temmuz enflasyonunda görülen ‘ılımlılaşmaya’ rağmen Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için yapacak işleri olduğunu söyledi.
Temmuz enflasyon rakamının beklentiler doğrultusunda geldiğini kaydeden Daly, “Zafer ilan edebileceğimiz bir veri değil. Hala yapacak çok işimiz var. Fed, enflasyonu yüzde 2’lik hedefe döndürmek konusunda kararlı” ifadesini kullandı. Daly’nin bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

TAKİP EDİLECEK SEVİYELER BELLİ OLDU

Ahlatcı Yatırım altın bülteninde altın için kritik seviyeleri açıklayarak şu ifadeleri kullandı: Yurtiçinde gram altın fiyatları 1650TL seviyelerine kadar geri çekilmişti. ABD’den gelen beklentilere paralel ve yavaşlama eğilimi gösteren enflasyon rakamlarının ardından işsizlik başvurularının da gevşediğini gösteren veriler Fed’in faiz artıracağına yönelik beklentilerde zayıflamaya neden olunca ons altın yükseldi. Bununla birlikte dolarTL 27 TL seviyesine fiyatlama görmeye başladı.

Fed belirsizliği altının hızını kesti: İşte takip edilecek seviyeler

Gram altın fiyatları da bu gelişmelerin ardından dün prim kaydetti. Direnç noktası 1670TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1675TL ve 1680TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1665TL noktası, bu seviye altında fiyatlama için ise 1660TL ve 1655TL destek bölgeleri takibimizde olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...