Tgrt Haber

Altın yatırımcısına Kanadalı bankadan tavsiye, fiyatlara 4 gelişme etki edecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 12:13 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 12:16
Altın yatırımcısına Kanadalı bankadan tavsiye, fiyatlara 4 gelişme etki edecek

Yeni yıla hızlı bir yükselişle giren altın gram tarafında yeni rekorlar için gün sayıyor. Uluslararası banka altın için yatırımcıları harekete geçirecek bir yorum yaptı.

Fed Başkanı Powell’in ülkesindeki bir televizyon kanalına verdiği röportajda mart ayında indirim ihtimali zor mesajı piyasalarda gözleri değerli metallere çevirdi. Altın​ iç piyasada yükselişine hız vererek gramda 1.991 seviyesine çıktı. Önceki seanslarda kayıp yaşayan ons altın 2.020 dolara tutundu.

YÖN BELİRLEME AŞAMASINDA

Altın piyasaları ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler ve Federal Reserve'den gelen şahin sinyallerle yönünü belirlemeye çalışıyor. Üst üste iki seanstır düşüş kaydeden ons altın 2.020 dolara geriledi. Geçtiğimiz haftalarda çıktığı 2.040 dolar seviyesinin oldukça altında olmasına rağmen yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Altın yatırımcısına Kanadalı bankadan tavsiye, fiyatlara 4 gelişme etki edecek - 1. Resim

VERİLER FAİZ ARTIŞINI DESTEKLEDİ

ABD hizmet sektörü büyümesi ocak ayında 52 tahminlerini geride bırakarak dört ayın en yüksek seviyesi olan 53,4'e yükseldi. Daha önceki veriler ayrıca ABD ekonomisinin ocak ayında 353 bin iş eklediğini, aralık ayındaki yukarı yönlü revize edilen 333 bin artıştan daha fazla olduğunu gösterdi. 

FED BAŞKANINDAN KESİN MESAJ

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell​ da hafta sonu yayınlanan röportajında, Mart ayında faiz indiriminin olası olmadığını yineledi. Fed Başkanı faiz indirimlerinin piyasaların beklediğinden çok daha yavaş bir hızda hareket edeceğini de sözlerine ekledi. Analistlere göre, mart ayında faiz indirimi​ ihtimalini %15 olarak fiyatlıyor. 

Altın yatırımcısına Kanadalı bankadan tavsiye, fiyatlara 4 gelişme etki edecek - 2. Resim

UZUN VADEDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Uzmanlar yakın vadede fiyatların sınırlanacağını ifade ederken güçlü ABD doları ve yükselen hazine getirileri yukarı yönlü hareketi baskılamaya devam ediyor. Kanadalı uluslararası banka TD Securities analistleri kısa vadede beklenen sınırlı artışlara rağmen uzun vadede yükseliş bekliyor.

TDS analistleri altın için yayımladıkları tahminde şu ifadelere yer verdi:

MERKEZ BANKASI ALTINI YÜKSELTECEK 

ABD Merkez Bankası’nın bir sonraki hamlesi indirim olabilir. Enflasyon hedefine ulaşılmadan önce faizler muhtemelen düşeceğinden ve güçlü merkez bankası alımları göz önüne alındığında yeni talep ve nispeten kısa konumlanma bizi 2024’te pozisyon ve fiyatların artacağını söylemeye sevk ediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...