Tgrt Haber

Altında bir ileri iki geri, fed baskısı devam ediyor! İşte bayram öncesi fiyatlarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Nisan 2023 12:51 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 13:00

Küresel piyasalarda Fed tedirginliği devam ederken altın fiyatları belirsizlik ortamında baskılanıyor. Haftaya değer kazancıyla başlayan altın yukarı yönlü hareketini yeni işlem gününe de taşıdı. Ons altın 2 bin doların üzerinde tutunurken gram tarafında sınırlı artışlar devam ediyor. Uzmanlar altın fiyatlarının yatay bir seyir takip edebileceğini ifade ediyor.

ABD ekonomisinin resesyona girmesi endişesi altındakar alımlarını artırınca fiyatlar hızla yükseldi. Cuma günü yaşanan yüzde 2’lik değer kaybının ardından altın​ yeni haftaya artı değerle başlayarak kayıpları telafi ediyor. Güne yatay başlayan gram altın, 1.248 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.050 lira, Cumhuriyet altını da 8.300 liradan satılıyor.

FED​ BELİRSİZLİĞİ DEVAM EDERKEN ÇİN​ BEKLENENİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ

FED’den gelen karışık mesajlar altın fiyatlarını baskılamaya devam ederken makroekonomik ve jeopolitik kaygılar altın fiyatlarını destelemeye devam ediyor. Diğer yandan Çin ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde, beklentilerin üzerinde, yıllık bazda yüzde 4,5 büyüme kaydetti. Pekin’den gelen verilerin emtia piyasaları üzerinde etkili olması bekleniyor.

25 BAZ PUAN ARTIŞ KESİNLEŞTİ

Tahvil piyasalarında satış baskısının öne çıktığını ve ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi dün yüzde 4,21'le 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi test ettiğini aktaran analistler, para piyasalarında Fed'in gelecek ay yapılacak toplantıda politika faizini yüzde 87 ihtimalle 25 baz puan yükselteceğinin fiyatlandığını kaydetti.

İntegral Yatırım piyasaları değerlendirdiği günlük bülteninde şu ifadeleri kaydetti: 

ALTINDA YATAY SEYİR DEVAM EDİYOR

ABD’de açıklanan perakende satışlar verisinin piyasa beklentisi olan %-0,4’ün altında %-1,0 ve imalat üretimi verisinin piyasa beklentisi olan %-0,1’in altında %-0,5 olarak açıklanması altın fiyatlarını desteklerken aylık sanayi üretimi verisinin %0,2 olan piyasa beklentisinin üzerinde %0,4, ve Michigan tüketici hissiyatı verisinin 62,0 olan piyasa beklentisinin üzerinde 63,5 olarak açıklanması altındaki baskıyı artırdı. 

ŞİMDİYE KADAR ÇOK FAZLA FAİZ​ ARTIŞI YAPTIK

Gelen veriler sonrası Fed ’in güvercin bir politika izleyebileceği beklentisine yönelik beklentiler azalırken haftanın son işlem gününü gelen veriler sonrası açıklamalarda bulunan Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, “Ancak şimdiye kadar çok fazla faiz artışı yaptığımızı söylemeliyim, ABD’de New York Fed imalat aktivitesi sürpriz biçimde iyileşti. Yeni siparişler ve sevkiyatlardaki artış imalat sektörünü destekledi ve sektörde en kötüsünün geride kalmış olabileceği beklentisini artırdı. Çin ekonomisi yeniden açılmayla birlikte 2023 yılının ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir büyüme göstererek yüzde 4,5 büyüdü. Bu sabah yatay seyirde işlem görüyor. Bugün ABD inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri takip edilecek. Açıklanacak verilere bağlı olarak altın fiyatlarında oynaklık oluşabilir.

Teknik Analiz: ons altın 1980 seviyesinden gelen tepki alımları ardından yatay seyrini koruyor. Seans içerisinde doların gerilmesi halinde 2032 seviyesine doğru alımlar oluşabilir. Buna karşın doların tekrar ateşlenmesi halinde 1980 seviyesine doğru geri çekilmeler alım için izlenebilir.

Destekler: 1990/1980/1960
Dirençler: 2032/2050/2070

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...