Tgrt Haber

Altında makas kapandı, İslam Memiş uyardı: Rehavete kapılmayın

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 11:00 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 11:16
Altında makas kapandı, İslam Memiş uyardı: Rehavete kapılmayın

ABD istihdam verileriyle gerileyen ons altın, yeni haftaya faiz belirsizliği baskısıyla başladı. Gram altın, geçtiğimiz hafta çıktığı 1.330 sınırının altında seyretse de haftanın ilk işlem gününde yükseliş hareketlerine devam ediyor. Ekran fiyatlarıyla piyasa arasındaki makas daralmaya devam ediyor.

Değerli metal ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanması sonrası değer kaybına uğrayarak psikolojik seviyelerin altına indi. Faiz​ belirsizliğinin ortasında fiyatlanan ons altın​, 1.941 dolar seviyelerinde. Gram altın​ dolar kurundan aldığı destekle rekor seviyelerin altına düşmesine rağmen değer kazanmaya devam ediyor. Gram altın tabelada 1.321 olarak görülürken Kapalıçarşı’da 1.350 seviyelerine kadar indi. 

MAKAS FARKI KAPANIYOR

Ons ve gram altın piyasalarda farklı yönlere hareket etmeye devam ediyor. Fed​ yetkililerinin haziran ayında faizleri sabit tutabileceğine yönelik beklentiler ons tarafından belirsizliği beraberinden getirdi. Fed’in faiz oranlarını yüksek tutması altın gibi getiri olmayan varlıklar için olumsuzluğa neden oluyor. Gram altın ise Türkiye ekonomisindeki siyasi hareketlilikle artan döviz kurlarından destek alıyor. Ekran fiyatları ile piyasa arasında geçen hafta 100 TL’ye kadar çıkan makas farkı 29 TL’ye kadar geriledi.

 

Altında makas kapandı, İslam Memiş uyardı: Rehavete kapılmayın

REHAVETE KAPILMAYIN

Finans Analisti İslam Memiş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Mehmet Şimşek’in açıklamalarına odaklanmamız lazım orta ve uzun vade için. Faizler yükselecek mi, ortodoks politikalara dönülecek mi? Kredi muslukları açılacak mı? İş dünyası paraya ulaşabilecek mi? Mehmet Şimşek bu konularla ilgili bilgilendirmeler yapacaktır. Kısa vade iyimserlikler de kesinlikle insanlarda rehavete neden olmamalı. Bu uyarımı dikkate alın. ‘Hazine ve Maliye Bakanı değişti oh rahatladık’ modunda değil de yine dövizle altınla borçlanmamak lazım.”

ONS BASKI ALTINDA

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak toplantıda faiz artırmayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesine karşın borç limiti krizinin çözüme ulaşmasının ardından yükselen tahvil faizlerinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta yüzde 78 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor.

EKONOMİDE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK VURGUSU

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini dün Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır." dedi. Konuya ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında yer alıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI  İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...