Tgrt Haber

Altında 'tabela' rekoru: Ons düşerken gram yükseldi, makas kapanıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 15:42 - Güncelleme : 30 May 2023 15:52

Ons altın son iki ayın en düşük seviyesine gerilerken yurt içinde gram altın yeni rekorunu kırdı. Güne 1.265 TL’den başlayan altının ekran fiyatı 20 lira birden arttı. Böylelikle Kapalı Çarşı piyasası ile ekran arasındaki 100 TL’lik makas azalmış oldu. Uzmanlar yaz aylarında altında artışların devam edeceğini ifade ediyor.

Seçimlerin sona ermesiyle piyasalar rahat bir nefes alırken gözler altın​ ve dolara çevrildi. Altın tabelada rekor üzerine rekor kırdı. Ons altın​ borç tavan baskına yenik düşerek son iki ayın en kötü performansını gerçekleştirdi. Gram yukarı çıkarken ons altın gerilmeye başladı. 

TABELADA REKOR KIRDI

Dolar​ kurundaki hareketliklere bağlı olarak gram altın​ haftanın ikinci işlem gününde rekor kırdı. Yüzde 2,32 değer kazanan altın 1.285 liraya kadar yükseldi. Kapalı Çarşı piyasasında ise daha sakin bir seyir izleyen değerli metal 1.356 liradan işlem görüyor. Bununla beraber ekranla serbest piyasa arasındaki makas aralığı 100 liradan 71 liraya düştü.

ALIM YAPILACAK SEVİYEYİ AÇIKLADI

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş​ daha önce yaptığı bir açıklamada seçim öncesinde altın alanların zarar ettiğini 1400 TL üzerinde alım yapılmamasını ifade etti. Buna göre gram altın Kapalıçarşı’da 1354’e kadar geri çekilirken, Memiş yaz aylarında Kapalıçarşı’da 1550 TL seviyelerinin üzerinde rakamların görülebileceğini belirtti.

ONS ALTIN NEDEN DÜŞTÜ?

Borç tavanında anlaşmaya varılması ve Fed tarafından gelen şahin mesajlar altın üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. Bloomberg’te yer alan habere göre; ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Çarşamba gibi erken bir tarihte yapılabileceği öngörülen oylama başlamadan önce yasa tasarısı için gerekli desteği toplayacaklarından emin olduklarını ifade ettiler.

Anlaşma, iki partinin de ılımlı ve pragmatik kanatlarının önde gelen isimlerinden erken destek aldı. Bu durum spot altın gibi güvenli liman varlıklarının cazibesini azaltarak anlaşmanın başarılı bir şekilde geçmesine yönelik fiyatlamaların artmasına yardımcı oldu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tahsin Turğut 30 Mayıs 2023 15:55

Sabırla bekliyorum canakkale kura sonucunu acaba ismim çıktımı

Sonraki Haber Yükleniyor...