Tgrt Haber

Altının kaderi belli oldu! Yatırımcıya göz kırpıyor (10 Kasım güncel altın fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2022 17:31 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 17:49
Altının kaderi belli oldu! Yatırımcıya göz kırpıyor (10 Kasım güncel altın fiyatları)

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının hemen ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. ABD’de enflasyon yüzde 7,9’luk beklentinin altına düşerek yüzde 7,7 olarak açıklandı. Enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımına giden ve sıkı para politikaları uygulayan Fed’in gelecek toplantıda faiz indirimlerini frenlemesi beklentisi ortaya çıktı. ABD enflasyon rakamları sonrası altın kaç lira oldu? Altın yükselecek mi? soruları sorulmaya başlandı.

Piyasaların merakla beklediği  ABDenflasyon​ verileri açıklandı. Ülkede enflasyonun gerilediği gözlenirken Fedfaiz​ politikalarının gelecek dönemde nasıl şekilleneceği de merak ediliyor. Ayrıca verilerin altına olan etkisi de araştırılan konular arasında.

ALTIN​ GELECEK GÜNLERDE YÜKSELİR Mİ?

Bin lira psikolojik sınırını aşan altının gram fiyatı 1.018,02 ile güne başladı Gram Altın, saat 17:20 itibarıyla yüzde 1,82 artışla 1.036,60'dan fiyatlandı. Çeyrek altın akşam 17:24 saatlerinde bin 679 lira olurken, Cumhuriyet altını 6 bin 648 lira oldu. Enflasyon verilerinin beklenenden düşük gelmesi Fed’in agresif faiz artırımlarından vazgeçeceği beklentisini gündeme getirdi. Buna göre, banka, yüzde 57 ihtimalle 50, yüzde 43 ihtimalle 75 baz puan faiz artırımına gidebilir. Fed faizlerinde düşüşe giderse dolar gücünü kaybeder; buna bağlı olarak altın gibi değerli metaller yükselişe geçer. 

ALTIN SİNYAL Mİ VERDİ?

Diğer yandan ABD’de yapılan seçimlerde Cumhuriyetçilerin galip gelmesi durumunda doların değer kaybına uğraması ve değerli metallerde durumun yeşile dönmesi söz konusu olabilir. Altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar için belirsizlik sürerken gelen veri altında yükselişlerin gelebileceği sinyalini verdi. 

Güncel altın fiyatları için tıklayın!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...