Tgrt Haber

Amazon’un gözü gelecekte: Yapay zekaya 4 milyar dolarlık dev yatırım!

Editör: İmran Baran / Kaynak: webrazzi
25 Eylül 2023 17:28 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 17:44
Amazon’un gözü gelecekte: Yapay zekaya 4 milyar dolarlık dev yatırım!

Amazon şirketi, yapay zekâ girişimi Anthropic'e 4 milyar dolarlık dev yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin amacının rakiplerine karşı rekabeti artırmayı hedeflediği öngörülüyor.

Amazon​, yapay zeka​ girişimi Anthropic'e 4 milyar dolarlık yatırım​ yapacağını açıkladı. Şirket bu büyük yatırımla Microsoft​, Meta, Google ve Nvidia gibi rakiplerine karşı rekabetin kızışmasını hedefliyor.

Amazon, yapay zekâ girişimi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, bu yatırımla karşı rekabeti artırmayı hedefliyor. Şirket, Google'ın Bard'ı ve OpenAI gibi yapay zekâ destekli sohbet robotuna sahip Anthropic'e başlangıçta azınlık hissesi için 1,25 milyar dolar daha sonraki aşamalarda ise toplam 4 milyar dolara kadar yatırım seçeneğine sahip olduğunu belirtti.

Bu ayın başlarında sohbet robotu Claude 2 için tüketiciye yönelik ilk premium abonelik planını başlattığını duyuran Anthropic, günümüzün en güçlü yapay zekasından 10 kat daha yetenekli olan ve geçici olarak "Claude-Next" olarak adlandırılan bir sınır modeli oluşturmayı planlıyor.

AMAZON'UN KRİTİK İŞLERİNİ ÜSTLENECEKLER

Anthropic, Amazon ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak güvenlik araştırması ve gelecekteki temel model geliştirme de dahil olmak üzere görev açısından kritik iş yükleri için AWS'yi birincil bulut sağlayıcısı olarak kullanacağını açıkladı. Anthropic ayrıca gelecekteki temel modellerini oluşturmak, eğitmek ve dağıtmak için AWS Trainium ve Inferentia çiplerini kullanacak.

Amazon’un gözü gelecekte: Yapay zekaya 4 milyar dolarlık dev yatırım!

Amazon CEO'su Andy Jassy yaptığı açıklamada, "Anthropic'in ekibine ve temel modellerine büyük saygı duyuyoruz ve daha derin iş birliğimiz sayesinde kısa ve uzun vadede birçok müşteri deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kaynak: webrazzi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...