Tgrt Haber

Asgari ücrete 2023 ayarı! Ankara kulislerinde çok konuşulan asgari ücret iddiası

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 10:35 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 15:28
Asgari ücretin son 6 ayın enflasyon rakamına göre belirleneceği iddia edildi.

Asgari ücret zammı milyonlarca çalışanın ve binlerce işverenin gündeminde… Asgari ücret görüşmeleri yaklaşırken pek çok rakam ortaya atılıyor. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulis bilgisine göre asgari ücrette 2 senaryo olduğunu söyledi.

Asgari ücretin son 6 ayın enflasyon rakamına göre belirleneceği iddia edildi.

Çalışanın şimdiden gözü kulağı asgari ücret​ zammında… Milyonlarca çalışanı ve binlerce işvereni ilgilendiren asgari ücretin kaç lira olacağı sık sık gündeme gelmeye başladı. Asgari ücret görüşmelerinin başlandığı Aralık ayına yaklaşırken pek çok kişi tarafından çeşitli rakamlar ortaya atılıyor, seçimlerin etksiyle asgari ücretin 10.000 lira olacağını iddia edenler bile var. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, ortaya atılan iddialarla ilgili tepki göstermişti.   TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, asgari ücret ile ilgili Ankara kulislerinde en sık ifade edilen iki senaryoyu paylaştı.

ASGARİ ÜCRETTE 2 SENARYO

Çok farklı rakamların telaffuz edildiğini belirten Ahmet Sözcan, kendine gelen bilgileri şöyle paylaştı: “İlk etapta 8.000 lira civarında bir rakam açıklanacak. Aralık ayında asgari ücretin 8.000 lira civarında olmasını bekliyorum. İkinci bir senaryo daha var. Eğer enflasyon​ devam ederse ya da enflasyon düşüşe geçse bile alım gücündeki son duruma bakılarak ikinci bir zam daha gelebilir. Yani bu yıl yapıldığı gibi Nisan ayında yani seçimlerden önce ikinci bir düzeltme daha gelebilir. 8.000 liranın üstüne bir ek zam daha mümkün. Tabi anketlere, halkın memnuniyet seviyelerine bakılacak. Ancak bana gelen bilgilere göre açıklanacak asgari ücret 8.000 civarında… 6 aylık enflasyon baz alınacak. Bu yüzden yüzde 30 civarında bir zam olabilir. Elbette yıllık enflasyon farklı, 6 aylık enflasyon baz alınacak”

Asgari ücrete 2023 ayarı! Ankara kulislerinde çok konuşulan asgari ücret iddiası

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle ilgili ortaya atılan rakamlara tepki gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin enflasyon rakamlarına işaret ederek şunları söyledi: "Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da süreçlerden habersiz."

ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Asgari ücret halen net 5 bin 500 lira olarak uygulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ercan 14 Ekim 2022 22:40

15 sene oy verdim 8 binin altında kalırsa net oy vermem

İbrahim 13 Ekim 2022 14:43

Emeklilerin de Asgari ücret kadar verilmesi lazım artık buçak kemiğe dayandı yoksa bu seçimde Akp çok oy kaybeder

Sonraki Haber Yükleniyor...