Tgrt Haber

Ankara'da et fiyatları için yeni düzenleme! ESK açıkladı: Sabitleme uygulanacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Nisan 2023 09:00 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 09:05
Ankara'da et fiyatları için yeni düzenleme! ESK açıkladı: Sabitleme uygulanacak

Et fiyatlarına sene başından bu yana sık sık zam gelmesi tüketiciyi zor duruma sokuyor. Kısa süre önce Rekabet Kurumu et fiyatlarında artış ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespiti için ön araştırma başlattı. Et ve Süt Kurumu (ESK) ise Ankara'da perakende satış amacıyla sabit fiyatla et teminine başladı.

Et fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar kurumları harekete geçirdi. Daha önce İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, ramazan boyu et fiyatlarının sabitleneceğini duyurdu. Rekabet Kurumu ise nisan ayında et fiyatlarını yakın takibe alarak kırmızı et​ piyasasına yönelik inceleme ve gözlem çalışması yürütmeye başladı. Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara’daki et fiyatları için alınan yeni kararı duyurdu.

KIYMA​ ANKARA’DA 190 LİRA OLACAK

ESK perakendecilerin Ankara​'da 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı satma imkanı tanıyacak. Benzer bir sistem İstanbul'da da uygulanmıştı. Adım et fiyatlarının yılbaşından beri belirgin artışa geçmesi ardından geldi.

“DENGE OLUŞANA KADAR TEDBİRE DEVAM”

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) bünyesinde faaliyet gösteren marketlere bu haftadan itibaren ihtiyaç duydukları kadar karkas et temin edeceklerini belirterek, "Fiyatta denge oluşuncaya kadar tedbirlerimiz devam edecektir" dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...