Tgrt Haber

Antalya'da 'turizm' zammı: 45 gün içinde taksi ücretlerinde ikinci artış

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ağustos 2023 20:14 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 20:19
Antalya'da 'turizm' zammı: 45 gün içinde taksi ücretlerinde ikinci artış

Antalya'da toplu ulaşım ücretlerinden sonra taksi ücretlerine de 45 gün içerisinde ikinci kez zam geldi. Taksimetre ücretine yüzde 42 zam yapılırken 50 lira olan indi bindi ücreti 60 lira oldu.

Akaryakıta yapılan 6 liralık ÖTV zammından sonra birçok ilde ulaşım​ ücretlerine de zamlar peş peşe geldi. Antalya’da haziran ayından beri taksilere ve toplu ulaşıma ikinci zam geldi. 

Geçtiğimiz günlerde şehir içi toplu ulaşım ücretlerine yapılan artışın ardındantaksi​ ücretlerinin de 45 gün içinde ikinci kez yükselmesi vatandaşların tepkisine yol açtı.

Antalya​'da 22 Haziran’da yapılan taksimetre zammından sonra alınan ikinci zam kararına trafik maliyetlerinde ve yakıt fiyatlarındaki hızlı artış gerekçe gösterildi. Taksi ücretlerinin yüzde 42 zamlandığı yeni tarife, 15 Ağustos’ta Antalya sokaklarında uygulanmaya başlayacak.

İNDİ BİNDİ ÜCRETİ 60 LİRA OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bugünkü toplantısında belirlenen yeni tarife kamuoyuna açıklandı.

Antalya kent merkezindeki ilçelerde 15 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak zamlı tarifeye göre, 14 lira olan taksimetre açılışı, 20 liraya çıkarıldı. Kilometre fiyatının 18 liradan 25 liraya yükseltildiği yeni tarifede, önceki tarifede 50 lira olan indi bindi ücreti de 60 lira oldu.

Yapılan zamlar ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar, akaryakıt ve ulaşım zamlarından yakındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...