Tgrt Haber

Araç sahiplerinin morali sıfır... Bir zam daha geliyor! (Güncel LPG, benzin ve motorin fiyatları)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Eylül 2023 10:10 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 10:28
Araç sahiplerinin morali sıfır... Bir zam daha geliyor! (Güncel LPG, benzin ve motorin fiyatları)

Brent petroldeki yükseliş, benzin ve motorine gelen ÖTV artışı ve dövize bağlı olarak son dönemde üst üste gelen zamlar, araç sahiplerinin iyice moralini bozdu. Araç sahiplerini üzecek bir haberde LPG'den geldi. Bu gece yarısından itibaren Otogaz grubun zam gelmesi bekleniyor. İşte güncel brent petrol, benzin, LPG ve motorin fiyatları...

Brent petroldeki yükseliş ve akaryakıta gelen ÖTV artışı, döviz kuru ile birleşince akaryakıta peş peşe zamlar geldi. Hal böyle olunca araç sahiplerinin iyice morali bozuldu.

FİYATLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK!

Suudi Arabistan​ ve Rusya​'nın petrol üretimlerinde planladığı kesintilerin etkisiyle arz sıkıntısı yaşanabileceği endişeleri akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin ana nedenlerinden biri oldu. Son yaşanan gelişmeler ışığında uzmanlar, küresel arzın daha da daralmasıyla yılın geri kalanında petrol fiyatlarının yükselmesini bekliyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise OPEC+ grubunun yeni bir arz kesintisi anlaşması yapmaya hazırlandığını duyurmuştu. Suudi Arabistan-Rusya'nın üretimde planladığı kesintiler ve Rusya'dan yapılan açıklama ile brent petrol​ geçen haftayı yüzde 7 gibi büyük bir artışla 88,55 dolar seviyesinde tamamlamıştı.

BRENT PETROL NE KADAR?

Cuma gününü 88,55 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.41 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,11 düşüşle 88,45 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 85,53 dolardan alıcı buldu.

SÜRPRİZİ OTOGAZ YAPTI

Araç sahipleri bu yükselişten sonra benzin ve motorine bir zam daha beklerken sürprizi otogaz yaptı. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Otogaz grubunda 1,31 TL fiyat artışı bekleniyor. Bu zamla birlikte LPG’nin fiyatı 5 Eylül Salı gününden itibaren 17,5 lirayı geçecek.

4 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrolleri’nin internet sitesinden alınan verilere göre, 4 Eylül 2023 tarihinde güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde;

İSTANBUL

  • Benzin: 36,70 TL
  • Motorin: 37,79 TL
  • Otogaz (LPG): 15,83 TL

ANKARA

  • Benzin: 37,29 TL
  • Motorin: 38,39TL
  • Otogaz (LPG): 16,28 TL

İZMİR

  • Benzin: 37,35 TL
  • Motorin: 38,54 TL
  • Otogaz (LPG): 16,02 TL
Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...