Tgrt Haber

Asgari ücret ve kademeli emekli zammının detayları! Maaşlar kaç lira olacak? Ankara kulislerinde konuşulan son rakamlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 11:25 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 11:38

Yıl yarılanırken gözler zamlara çevrildi. Asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşına artışlar gündemde. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara kulislerinde konuşulan olası asgari ücret ve kademeli emekli maaş zamlarının detaylarını paylaştı.

Temmuz ayı yaklaşırken asgari ücret zammı, memur maaşı​ ve emekli aylığı​ artışlarıyla ilgili gelişmeleri kamuoyu yakından takip ediyor. Vatandaş seçim öncesi verilen sözlere odakladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurların en düşük maaşı 22 bin lira olacak sözü verirken dönemin Bakanı Vedat Bilgin​ ise asgari ücretin 500 dolar olacağını ifade etmişti. Peki asgari ücret zammı, memur maaşı ve emekli aylıklarındaki artış ne kadar olacak?  TGRT Haber’de Cem Küçük​ ile Günaydın Türkiye Programında TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, zamlara ilişkin son detayları paylaştı.

KULİSLERDE KONUŞULAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI

“Dövizde ve enflasyonda artış yaşanırken vatandaşı rahatlatacak adımların da atılması bekleniyor” diyen Ahmet Sözcan,  asgari ücretle ilgili kulis bilgilerini şöyle aktardı: “Mevcut 5 aylık enflasyona baktığımızda enflasyon​ farkı 15.26. Haziran ayı enflasyon farkı da üzerine eklenecek. Asgari ücret çok önemli. Temmuz ayında ek zam yapılacak. Kulislerde konuşulan 11 bin 500 ila 12 bin lira arasında bir asgari ücret. Ayrıca en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması bekleniyor.”

EMEKLİLERE KADEMELİ ZAM! NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR?  

“Memurun ve emeklinin refah payından yararlanması bekleniyor. 7.500 üzerinde maaş alan emeklilere kademeli zam artışı bekleniyor” diyen Sözcan,  “Emeklilere kademeli bir zam öngörülüyor. 7.500 lira ile 15 bin lira arasında emekli maaşı alan emeklilerin maaşlarına yüzde 30 ila 35 arasında zam yapılması, 15 bin lira üzerinde maaş alanlara ise yüzde 25 ile yüzde 30 arası arasından bir zam yapılması bekleniyor” dedi.   

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...