Tgrt Haber

Asgari ücrette hesaplar değişti, uzman isim son tahminleri açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 16:47 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 16:51

Gözler asgari ücret zammında… Asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri sona erdi. Asgari ücrette zam senaryoları neler, yüzde kaç oranında zam yapılır? TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Kaya, asgari ücrete ve memur ve emeklilere yönelik zam tahminlerini paylaştı. 

Asgari ücret​ tespit komisyonu, 2024​ asgari ücret zammı görüşmeleri sona erdi. Asgari ücret görüşmeleri için hükümet tarafı, işçi ve işveren heyeti Ankara​'da bir araya geldi. Toplantı öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. Asgari ücrette zam​ senaryoları neler, yüzde kaç oranında zam yapılır? TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücrete ve memur ve emeklilere yönelik zam tahminlerini paylaştı. 

YÜZDE 40 İLA 50 ARASI 

“Tahminime göre son toplantıya kalmadan tarafların uzlaşacağı yönünde bir kanaatim söz konusu” diyen Kaya, şunları söyledi: “Bazı senaryolardan söz ediliyor. Aslında burada bir senaryo yazmak ya da rakamlar telaffuz etmek çok doğru değil. İşte yüzde 35, yüzde 40, yüzde 38 deniliyor. Bunlar tamamen tahmini ya da işte spekülatif sözlerden ileri gitmiyor.  5 ay enflasyonumuz yüzde 33.66. Dolayısıyla 3 ocak tarihinde net olarak göreceğiz, yüzde 38 bandında bir rakam ortaya çıkacak. Yüzde 45 ile yüzde 50 bandına bakacağız. Asgari ücret 11.402 liradan 16.837 liraya gelmiş olacak.”

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE ZAM ORANI 

Kaya, memur ve memur emeklilerine yönelik zam tahminlerine yönelik şunları söyledi: “Memur ve memur emeklilerine zam yüzde 48 bandına oturmuş durumda. Yüzde 38 oranında enflasyon. Yüzde 10’luk refah payı gelecek. Bu da yüzde 48 isabet etmiş olacak.” Enflasyon rakamlarına yönelik tahminlerde bulunan Kaya, “Fiyat etiket fırsatçılığına kesinlikle fırsat verilmemeli. Bununla ilgili kurum ve kuruluşların vatandaş adına görevini layıkıyla yerine getirmeli. Sadece para cezası değil kapılarına adeta kilit vurmak lazım” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...