Tgrt Haber

Asgari ücrette son viraja girildi! Sosyal Güvenlik Uzmanı masadaki rakamı açıkladı: İşveren fiyatladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 14:59 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 15:32

Asgari ücret tespit komisyonu bugün bakanlıkta bir araya geldi. Milyonlarca çalışanın gözü komisyondan çıkacak kararda. Peki, asgari ücrette beklentiler ne? Masada hangi rakamlar konuşuluyor? Temmuz ayı enflasyon beklentisi ne durumda? TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, bu toplantıdan herhangi bir rakam çıkacağını beklemediğini belirterek “İşveren yüzde 25 üstü bir rakamı fiyatladı” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda işaret ettiği Temmuz 2023asgari ücret​ ara zammı bugün masaya geldi. Yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ve dolaylı olarak da ülkedeki vatandaşların tümünü ilgilendiren yeni asgari ücret  rakamıyla ilgili toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yapıyor. Toplantıda, işçi kesimini temsilen ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren kesimini temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılıyor. TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, ilk toplantıdan herhangi bir rakam çıkacağını beklemediğini belirterek “İşveren yüzde 25 üstü bir rakamı fiyatladı. Asgari ücreti 11 bin 500 ila 12 bin 300 lira arasında görüyorum” dedi. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Enflasyon​ ayı farkının önemli olduğunu kaydeden Bayram, “Enflasyon rakamının üstende bir artış bekliyoruz. TÜRK-İŞ’e göre açlık sınırı 10 bin seviyesinde, yoksulluk sınırı 30 bin seviyesinde. Bunları baz alacak olursak asgari ücreti en az yüzde 25 üstünde olmasını işveren de fiyatlamış durumda. Eski çalışma bakanımız 500 dolar üstünü işaret etmişti.  Bölgesel asgari ücret konuşulması gerekiyor. Sene sonu bu konuşulmalı. 11 bin 500 ila 12 300 lira arasında görüyorum. Burada vatandaşlarımız müsterih olsun, bugüne kadar enflasyona vatandaş ezdirilmemeye çalışıldı. Bu toplantıda rakam telaffuz edileceğini düşünmüyorum. İkinci toplantı ile rakam telaffuz edilecektir. Üçüncü toplantıda bayramdan önce karar verilip vatandaşa açıklanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...