Tgrt Haber

Ataşehir'e enerji merkezi: Erdoğan Londra'yı örnek göstererek açıkladı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 20:29 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 21:44
Ataşehir'e enerji merkezi: Erdoğan Londra'yı örnek göstererek açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti dönüşü çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avrupa'nın doğal gazda ciddi bir sıkıntı yaşadığını kaydeden Erdoğan, "Böyle bir sıkıntıyı yine yaşamayacağız. Ataşehir’deki kulelerden bir tanesini enerji piyasası merkezi yapmak istiyoruz" dedi. İstanbul Finans Merkezi'nin çok ciddi bir güç merkezi haline geleceğini belirten Erdoğan, "Londra piyasası, herhangi bir üründe neyse İstanbul Finans Merkezi'ni bu hale dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu temaslarını tamamlaması sonrasında yurda döndü. ABD ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program'dan Azerbaycan​'ın Karabağ​'daki terör operasyonuna kadar birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tahıl krizine ilişkin konuşan Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi sayesinde Ukrayna’dan 33 milyon ton tahıl sevkiyatının yapılabildiğini söyledi. olan Afrika ülkelerine bilabedel tahul gönderilmesi konusunda çalışma içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, "Katar'la da bu konuyu konuşacağız ve bu adımı da bu şekilde atacağız. Biz Rusya'yla olan münasebetlerimizi olumlu bir şekilde götüreceğiz." dedi.

'ATAŞEHİR'İ ENERJİ MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Avrupa'nın doğalgazda ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Ataşehir'deki kulelerden birini enerji piyasası merkezi haline getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz hamdolsun şu ana kadar sanayide vesaire doğalgazda bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi kış mevsimi geliyor. Böyle bir sıkıntıyı yine yaşamayacağız inşallah. Bir de biz Ataşehir’deki kulelerden bir tanesini enerji piyasası merkezi yapmak istiyoruz. İstanbul Finans Merkezi'ndeki binalardan bir tanesini ama bunu söylerken sadece doğalgazın koordine edildiği bir yer değil."

'GÜÇ MERKEZİNE DÖNÜŞECEK'

İstanbul Finans Merkezi'nin çok ciddi bir güç merkezi haline geleceğini ifade eden Erdoğan, "Doğal gaz, elektrik enerjisi ve madenlerin sevkiyatının yapılacağı, yani adeta Londra piyasası, Hamburg piyasası herhangi bir üründe neyse Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi'ni bu hale dönüştüreceğiz. Burası bizim için çok ciddi bir güç merkezi haline dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...