Tgrt Haber

Avrupa ekonomisi sinyal veriyor: Teknik olarak resesyona girdi

08 Haziran 2023 15:25 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 15:40
Avrupa ekonomisi sinyal veriyor: Teknik olarak resesyona girdi

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Euro Bölgesi’nin GSYH verilerini yayımladı. Buna göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde daralan Avrupa ekonomisi teknik olarak resesyona girdi.

Euro Bölgesi ekonomisi, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde daralma yaşadı. 2023 yılının ilk çeyreğinde de hafif daralarak teknik resesyona girdi.

YÜZDE 0,1 DARALDI

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Eurostat​ verilerine göre, Euro Bölgesi’nde gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) yılın ilk çeyreğinde %0,1 daraldı. Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesi GSYH​'sine ilişkin öncü veri ise %0,1 büyüme şeklinde olmuştu.

ÇEYREKLİK BAZDA YATAY SEYREDECEK

Reuters anketine katılan ekonomistler ekonominin çeyreklik bazda ise yatay seyredeceğini tahmin ediyordu. Yıllık bazda GSYH ise %1 büyüme ile %1,3 seviyesindeki öncü verinin altında gerçekleşti. Reuters anketine katılan ekonomistler verinin yıllık bazda %1,2 büyüme yaşandığına işaret edeceğini tahmin ediyordu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...