Tgrt Haber

Dev petrol şirketi Shell, 3 Avrupa ülkesinden çekiliyor

06 Haziran 2023 15:54 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 15:57
Dev petrol şirketi Shell, 3 Avrupa ülkesinden çekiliyor

Petrol devi Shell İngiltere, Almanya ve Hollanda'da enerji ticaretinden çekilme kararı aldığını ve potansiyel bir alıcıyla görüşme yürüttüğünü açıkladı.

Dünyanın en değerli petrol şirketlerinden biri olan Shell, 3 ülkenin enerji ticaretinden geri çekilme kararı aldı. Potansiyel bir alıcıyla görüşme yürüttüğünü duyurdu.

3 AVRUPA ÜLKESİNDEN ÇEKİLDİ

Shell'den yapılan açıklamada, şirketin bu yıl itibarıyla enerji ticaretinde ana merkezleri olan İngiltere, Almanya​ ve Hollanda​'daki faaliyetlerine ilişkin stratejik değerlendirme çalışmasını tamamladığı ve bu ülkelerde enerji ticaretinden çıkma kararı aldığı bildirildi.

ALICIYLA GÖRÜŞÜLÜYOR

Satış sürecini başlatan şirketin potansiyel bir alıcıyla görüşmelerinin sürdüğü ve gelecek aylarda anlaşmaya varılmasının hedeflendiği de ifade edildi. Ayrıca ilgili açıklamada, tüketicilerin söz konusu satış sürecinden etkilenmeyeceği belirtildi.
Şirketin İngiltere'de ise 2 bin çalışanı bulunuyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...