Tgrt Haber

Avrupa sanayisi sinyal verdi, Euro sert düştü: İşte yurt içi kurlarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2023 17:03 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 17:13
Avrupa sanayisi sinyal verdi, Euro sert düştü: İşte yurt içi kurlarda son durum

Avrupa Bölgesi PMI verilerinin beklentilerin altında gelmesi Euro’da dengelerin değişmesine neden oldu. Dolar ise FOMC toplantısı öncesindeki şüphelere rağmen 101 seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar yaklaşık iki haftadır ilk kez 1,11 seviyesinin altına düştü.

Euro Bölgesi PMI​ verilerinin açıklanmasının ardından gözler bölgenin iki büyük ekonomisi olan Almanya​ ve Fransa’ya çevrildi. Her iki ülkede de PMI verileri beklentilerin altında geldi. Fed belirsizliği nedeniyle değer kaybeden dolar​ yüzde baz puanlık artış beklentisiyle 101 seviyelerinde seyrediyor. Küresel piyasalarda Euro’daki gerileme ile beraber yurt içinde de ibre kırmızıya döndü.

AVRUPA SANAYİSİ SİNYAL VERDİ

Bölgenin en büyük ekonomilerinden Fransa’da imalat PMI verisi 46 olarak açıklanması beklenirken 44 seviyesinde geldi. Almanya’da ise benzer şekilde 41 olarak beklenen imalat PMI 38 oldu. Verilerin ardından bölge büyümesine yönelik endişeler ve resesyon beklentileri arttı. 

Avrupa sanayisi sinyal verdi, Euro sert düştü: İşte yurt içi kurlarda son durum

SON İKİ HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Avrupa ekonomisinde beklentilerin altında gelen veriler sonrası Euro’da kayıplar ilerledi. Euro/Dolar 1,10 dolar seviyesine yükselerek 11 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine ulaştı PMI verileri 2022 Kasım ayından bu yana bölgedeki daralmayı gözler önüne serdi. Yatırımcılar hem Euro Bölgesi'nde hem de ABD'de yaklaşan merkez bankası toplantılarını yakından izliyor ve politika yapıcıların 25 baz puan faiz artırımı yapmasını bekliyor.

EURO YURT İÇİNDE DE GERİLEDİ

Euro/TL 18 Temmuz tarihinde rekor kırarak 30,19 TL seviyelerine kadar yükseldi. Rekor serisin bir süre devam eden Euro bugün güne gerileyerek başlamasının ardından kapanışa yakın saatlerde 29,70 liradan işlem gördü. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...