Tgrt Haber

Bağ-kur, SSK emeklisi ile dul ve yetim maaşı alanların zam oranı ortaya çıktı! Şimdi gözler refah payında

06 Temmuz 2023 10:15 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 10:24
Bağ-kur, SSK emeklisi ile dul ve yetim maaşı alanların zam oranı ortaya çıktı! Şimdi gözler refah payında

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memura verilecek zam farkı ve seyyanen zam belli oldu. 6 aylık enflasyonun netleşmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 19,77 zam hesaplandı. Memur ve memur emeklisine verilecek refah payının emekliye verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. Gözler hükümet tarafından gelecek açıklamalara çevrilmişti. Kritik açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. İşte Bağkur ve SSK emeklisinin zammı ile ilgili ayrıntılar

Haziran ayı enflasyon​ rakamları açıklandı. Memurların ve memur emeklilerinin alacakları zam ortaya çıktı. Memura verilecek refah payının da açıklanmasıyla birlikte 6 ay boyunca ödenecek maaşlar da belli oldu. Şimdi de gözler SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamlara çevrildi.Memurun refah payının memur emeklilerini de kapsayıp kapsamayacağı merak edilirken, enflasyondan koruma amaçlı verilecek bu ek zammın işçi emeklilerine de verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Torba Yasa​ Teklifinde emeklilere ilişkin düzenlemeler bulunmuyor. Milyonlar hükümet tarafından yapılacak açıklamaları beklerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ​ konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"EMEKLİLERİ ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ"

Hamza Dağ, teklifte SSK, Bağkur ve memur emeklilerine yönelik düzenlemenin olmaması ile ilgili sorulara “İşçi ve memur emeklileri​ ile ilgili artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçimde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Enflasyon oranı bu şekilde olduğu için seyyanen zam kanun teklifine yansıdı. Süreç bunlar. Eldeki imkanlara göre emeklilere, sabit gelirleri enflasyon karşısında ezdirmemek görevimiz. Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil.” dedi.

TORBA YASA’DA EMEKLİ ZAMMI​ YOK

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı Torba Yasa Teklifi’nde yer almıyor. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Teklifte emekli maaşına yönelik düzenlemenin olmaması dikkat çekerken yapılacak değişikliklerin son dakika teklife girebileceğine yönelik senaryolar da konuşuluyor. Yeni bir kararın teklife girmesi bir önerge ile mümkün olabiliyor. Yeni ek madde eklenip eklenmeyeceği henüz belli değil. Ancak kulislerde emekliye refah payı düzenlemesinin sonbaharda geleceği ile ilgili söylentiler var.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilal 7 Temmuz 2023 13:01

Cumhur Reisini unutmadı Reis te cumhurunu unutmaz

Arife Oztoprak 6 Temmuz 2023 20:26

Benim maaşım kaç lira

Selma 6 Temmuz 2023 17:52

Dul ve ytimlerede zam sesimizi duyan yokmu

Hakan 6 Temmuz 2023 15:34

Neden bir türlü açıklama yapılmıyor nekadar sa aciklansin lutfen

Emekli 6 Temmuz 2023 14:37

İnşallah hiç vermezler

Bünyamin 6 Temmuz 2023 12:29

Peki en düşük emekli maaşı 7500 yaptıkları zaman niye dul yetim maaşı hiç zaman yapmadılar

Sonraki Haber Yükleniyor...