Tgrt Haber

Son dakika! Memura yapılacak zam belli oldu, AK Parti'den ilk rakam geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Temmuz 2023 12:19 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 12:52

Son dakika: TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarına etki edecek altı aylık enflasyon oranı belli oldu. Memur maaşlarına yönelik düzenlemeler ise Meclis'e geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada "Memura seyyanen 8 bin 77 TL zam öngörüyoruz" dedi.

Son dakika: Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık bazda 3,92 oldu. Böylelikle emekli ve memur maaşlarını etki edecek altın aylık enflasyon​ farkı da ortaya çıktı. Memur maaşlarına yönelik yasa teklifi ise bugün Meclis'e geldi.  AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuya ilişkin yaptğı açıklamada "En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8.077 liralık artışı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı Güler açıklamalarında şunları kaydetti:

KANUN TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

"Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi. En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz."

ORTALAMA MEMUR MAAŞI​ BELLİ OLDU

"En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle birlikte yüzde 86'yı bulmaktadır. Kümülatif artış ise yüzde 142 artışı sağlamış olacağız. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı ortalama yüzde 74'e karşılık gelmektedir. Kümülatif oranı yüzde 129 artışı sağlamış olacağız."

ASGARİ ÜCRET​ DESTEĞİ 500 LİRAYA ÇIKACAK

"İşçilerin refah sevilerinin artırılması için asgari ücreti 11402 lira olarak belirlemiştik. Her yıl asgari ücert desteği sağladık. 2023 yılında da devam ettirilmesi ve tutarın 500 liraya çıkarılmasını öngörüyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin büyüklüğü nedeniyle yüzyılı depremi üzerine tüm tedbirler bakanlık ve kamu kurumlarımız tarafından alınmıştır."

Son dakika! Memura yapılacak zam belli oldu, AK Parti'den ilk rakam geldi

EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri memur ve memur emeklileri gibi 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...