Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den EYT ve asgari ücret açıklaması: Tarih verildi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2022 11:36 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 13:40

Son dakika haberi: Bugün ikinci kez toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi konuşan Bakan Bilgin'den, asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklama geldi. Asgari ücretin temel ücret haline geldiği yorumlarına katılmadığını belirten Bakan Bilgin, asgari ücretin, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde uzlaşmayla belirleyeceklerinin mesajını verdi. EYT düzenlemesine ilişkin değerlendirmede de bulunan Bilgin, "İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" dedi.

İşçi​, işveren​ ve hükümet​ temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün ikinci kez bir araya geliyor. Komisyonda TÜİK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri asgari ücretle geçimin de içinde yer aldığı ekonomik verileri paylaşacak. Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ise açıklama yapması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı.

'BU HAFTA YA DA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA'

Burada yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önemli bir kurul olduğunun belirten Bakan Bilgin, asgari ücretin temel ücret haline geldiği yorumlarını doğru bulmadığını ifade etti. Bilgin, Türkiye'de asgari ücretlilerin yüzde 38 civarında olduğunu kaydederek "Asgari ücret diğer çalışanların ücretlerinin yukarı tırmandırılmasını sağlıyor. Ücretlerin arasındaki farklılaşmanın yukarı doğru gittiğini ortaya koymaktadır. Bugünkü toplantıdan işçi ve işveren taraflarıyla birlikte uzlaşı sağlayarak diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Geniş uzlaşmayla bunu gerçekleştiririz diye umut ediyorum" dedi.

EYT'DE 'YAŞ' TARTIŞMALARI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan teknik sorunun 'yaş'a bağlanmasına tepki gösteren Bakan Bilgin, "Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar var. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz, bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...