Tgrt Haber

Erdoğan'ın vereceği müjdede dikkat çeken ayrıntı: Çalışmalar tamam, veriler olumlu

01 May 2023 09:57 - Güncelleme : 01 May 2023 10:16
Erdoğan'ın vereceği müjdede dikkat çeken ayrıntı: Çalışmalar tamam, veriler olumlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Yeni bir müjdenin geleceği bir kez daha hatırlatan Dönmez, Gabar Dağı'ndaki ilk değerlendirmelerin olumlu olduğunu ve netice alınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi duyuracağını söyledi.

Türkiye​, enerji​ tam bağımsızlık hedefine ulaşmak için emin adımlarla yola devam ediyor. Karadeniz gazının karaya çıkarılmasından sonra Gabar Dağı​'ndan petrol​ rezervlerine ilişkin her geçen gün sevindiren haberler geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini, karada yapılan en büyük 10 keşiften biri odluğunu duyurmuştu. Bu keşfin ardından rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu bölgede çalışmalar aralıksız sürüyor.

"ÇALIŞMALARA YOĞUNLUK VERİLDİ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Eskişehir'de gazetecilere konuşan Dönmez, son yıllarda hem denizde hem de karada hidrokarbon arama ve araştırma çalışmalarına büyük bir yoğunluk verdiklerini söyledi.

2022 yılında Karadeniz'de çok büyük bir keşif gerçekleştiklerini kaydeden Dönmez, şunları ifade etti:

"Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana Çukurova'da biliyorsunuz, önemli bir petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde, Esma Çevik'in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Onu da kamuoyuyla paylaşmıştık. İki ay kadar önce de ekibimiz orada sondaj çalışmalarına başlamıştı.

"ERDOĞAN MÜJDEYİ PAYLAŞACAK, BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

An itibarıyla sondaj ve kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgileri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu müjdeyi vatandaşımızla paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...