Tgrt Haber

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Adana'da 1.500 kişi işe alınacak!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Mart 2024 21:45 - Güncelleme : 06 Mart 2024 21:50
Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Adana'da 1.500 kişi işe alınacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana'da Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında bin 500 kişinin istihdam edileceğini müjdeledi.

Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı​ Buluşmaları" toplantısında yaptığı açıklamada, 81 ili ilçe ilçe gezdiklerini ve 21 yıllık iktidarları boyunca milletten kopmadıklarını vurguladı.

KADIN İŞVERENLERE SESLENDİ

Adana​'nın Türkiye Yüzyılı​ yolculuğunda öncü merkezlerinden biri olacağını belirten Bakan Işıkhan, hiçbir depremzedeyi yalnız bırakmadıklarını da kaydetti.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Adana'da 1.500 kişi işe alınacak! - 1. Resim

TYP KAPSAMINDA BİN 500 KİŞİ İŞE ALINACAK

Bakan Işıkhan, Adana'da TYP kapsamında bin 500 kişinin istihdam​ edileceğini ve bunun için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

“ŞEHİRLERİMİZİN ÇALIŞMA HAYATI ESKİ VERİMLİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR”

Deprem bölgesinin desteklerle eski günlerine dönmeye yaklaştığını kaydeden Bakan Işıkhan, “Nakdi ücret desteğinden, kısa çalışma ödeneğine ve prim desteğine Toplum Yararına Programlardan, Aktif İşgücü Programlarına kadar her kalemde sunduğumuz hizmetleri, depremzede vatandaşlarımız için özel hale getirdik. Deprem bölgesi için mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasıyla işverenlerimizin, sigortalılarımızın ve vatandaşlarımızın çeşitli yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirilmiş saydık, bazı yükümlülüklerini erteledik ve yapılandırma başvurularını düzenledik. Önümüzdeki süreçte de yine ihtiyaç hasıl olduğunda bu tür destek ve programlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah başta Adana olmak üzere 11 ilimizin tamamını eskisinden daha iyi bir hale getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah işyerlerimiz iyileştirildikçe, şehrimizin çalışma hayatı eski verimli günlerine dönüyor” dedi.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Adana'da 1.500 kişi işe alınacak! - 2. Resim

“PROJE ÜRETEMEYENLER, DÜNYA ÇAPINDA PROJE ÜRETEMEZ”

Yerel yönetimin öneminden de bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, “Yerel yönetimlerin önemini geçtiğimiz depremde hep birlikte gördük. Daha kendi şehrine yetemeyen ve sorunlarını çözemeyen belediyelerin, şehirlerimiz için Türkiye çapında, dünya çapında projeler üretmesi beklenemez. Ben Adanalıların bu farkı çok iyi bildiğine ve 31 Mart akşamı da bu farkındalıkla sandığa gideceğine yürekten inanıyorum. Adana’nın ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak olan ekonomik ve sosyal gücümüzün öncüsü olacağına inanıyorum. Adana, önümüzdeki yüzyılda endüstrinin, üretimin, tarımın, hayvancılığın başkenti olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından program basına kapalı soru-cevap ile devam etti. Programa Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra kent protokolü ve iş insanları katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...