Tgrt Haber

Bakan Işıkhan’dan müjde: Emeklilerle ilgili talimatı aldık, çalışmaya başladık!

17 Ağustos 2023 10:38 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 12:06
Bakan Işıkhan’dan müjde: Emeklilerle ilgili talimatı aldık, çalışmaya başladık!

Milyonlarca emekliye müjde! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı vermişti. Emekli zammı ile ilgili son olarak Bakan Işıkhan, "Emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık" açıklamasını yaptı.

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Çalışmalar resmen başladı. Temmuz 2023’te yapılan zam​ oranı emeklileri memnun etmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ yılbaşını işaret ederek, çalışmalar için talimat verdiğini açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekli​ maaşına yapılacak zam ile ilgili açıklama geldi.

"EMEKLİ ZAMMINDA TALİMATI ALDIK"

Bakan Işıkhan, AA muhabirine yaptığı son açıklamada emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

"Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum."

"TÜM KESİMLERİN GÖNLÜNÜ MUTLAKA ALACAĞIZ"

Son Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımlanan videoda emeklinin zammına değindi. Erdoğan, emekliler ile ilgili “Ülkemizin her meselesini çözdüğümüz gibi inşallah bu sıkıntıyı da hal yoluna yine biz koyacağız. Çalışanından emeklisine bu süreçte refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesini eskisinin de üzerine çıkarmak boynumuzun borcudur. Biliyorsunuz eskiden beri gelen kronik sorunlara ilave olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerimizin yeniden inşası için 104 milyar dolarlık bir yükle karşı karşıyayız. Bu ağır yükün altından kalkarken kimsenin hakkını ihmal etmeyecek kimsenin beklentilerini cevapsız bırakmayacağız" açıklamasında bulunmuştu.

BAKAN IŞIKHAN MECLİS​'İ İŞARET ETMİŞTİ

Çorum ziyaretinde emeklilerin sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ emekli zammı için tarihi açıkladı.

Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak inşallah." dedi. Işıkhan, diğer vatandaşlara da "Çok rahat olun, lütfen. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışıyoruz." diye konuşmuştu.

GÖZLER EKİM AYINA ÇEVRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu açıklamaların ardından gözler ekim ayında açılacak Meclis'e çevrildi.

Temmuz ayındaki 6 aylık enflasyon farkına refah payı da eklenmişti. Böylelikle emekli maaşı yüzde 25 zamlandı. Şimdi de gözler yapılacak iyileştirmeye ve oranına çevrildi.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
7500 TL zam alamayan emekli madurları23 Ağustos 2023 00:11

En düşük emekli maaşı zamdan nasibini alamamış yapılmayan temmuz artışı nasıl şekillenecek en düşük emekli maaşı 14000 TL olmadan ak partiye oy yok

Selin 19 Ağustos 2023 00:51

Bir zahmet kendinizede az zam yapın ayrıca harcamalarınızı kısın ozaman emekliye verecek parayı bulursunuz

Tulay18 Ağustos 2023 23:04

Memur emeklisinden bahsedilmiyor başka dunyadamı yaşıyorlar acaba.

Mehmet 18 Ağustos 2023 14:46

İşleri güçleri gaz almak hiç birininde umrunda değil emekli aç kalmış Sürünüyor yüzde 99 bankadan kredi kullanmış borçlu halen talimat aldık şöyle böyle nasihat sonu yok bunun

Hasan Kal18 Ağustos 2023 06:57

Başkan emekliye 9600 TL ek ödemeyi vermeli. Elini tutan yok. Bir gece de kararname ile neleri cikardiniz

Hasan Kal18 Ağustos 2023 06:55

Emekli perişan. Ekimi bekleyecek durumda degil. Baskan bir gecede vereceği kararnamede Memura verilenin enflasyon ilavesi farkıyla 9600 TL nin bütün emeklilere verilmesi gerekir.

Zeki dağlam 18 Ağustos 2023 04:20

Meclis çok çalışmış gibi yemin etikten sonra hemen tatile girdi aldıkları paralar haram olsun en sevdiklerinden çıksın

Ayhan 18 Ağustos 2023 01:44

İstanbul depremi geliyor en 10 milyon ölecek o zaman emekli kalmaz

Emekli memur 18 Ağustos 2023 00:04

Kardeşim yorumları yayın lamayacaksaniz neden haber yapıyorsunuz. Haber yapıyorsanız altına yorum yazma menüsü neden konuluyor...taraflı davranmayın .. ne var benim yazdgim yorumlarda sakıncalı

Yavuz yıldız17 Ağustos 2023 23:36

Oyalama takdiği yılbaşından önce zam yok

Dede17 Ağustos 2023 22:36

Sayın Bakana 1. Dereceye düşmüş tüm memur ve emeklisine de 3600 Ek gösterge verilsin. Emekli ayrımı partiyi bitirecek benden söylemesi.

Emekli memur 17 Ağustos 2023 22:13

Neden yayinlamiyonuz yorumu AKP rutukden mi korkuyonuzz.

Emekli memur 17 Ağustos 2023 22:06

Bir once yazdığım yorumu neden Yinlamiyonuz

Emekli memur17 Ağustos 2023 22:04

Verirseniz ekime kadar, vermezseniz seçime kadar inşallah... Verecekseniz de memur emklisi nin zam oranını, yeniden memurlara verilen zam oranında seyyanen dahil artırmalı siniz. Hem toplu sözleşme yaparken memur ve memur emeklisi diyeceksiniz. İş zam vermeye geldiğinde SGK Bağkur ve memur emeklisi i aynı grupta değerlendirecek siniz. Şuanda yapılan görüşmelerde memur emeklisi ifadesini ayırın sadece Memur zammı görüşmeleri diye yapın.. Martda da bı emekliler yapacaz ayrimi insallah.bu aday zam

Inşallah hiç zam yapılmaz devlete yük olmaz17 Ağustos 2023 22:00

Zam istemiyoruz

Ülkücü gakkoş17 Ağustos 2023 21:59

Vakit tamam. Bilet kesilmiş gibi sahi fetö militanları ne oldu.Sorum Bahceliye.?

Emekli17 Ağustos 2023 19:21

İnşallah en Az % 40 olur emekli perişan

olcay17 Ağustos 2023 18:37

ekim ayında verilecek denmemiş ki. Ayrıca ne verebilecekler ki? 500 tl bir artış yapar hadi sana hayırlı işler. Bu iktidarın emekliye bu kaçıncı oyunu..

Guven ok17 Ağustos 2023 13:50

Bu ekonomik krizi vatandas olarak bizmi cikardik,bunun sebebi tetbir almayan bizmiyiz,kardesim ben cumhur olarak seni secmisim gorevini yapmamissin iyi idaee edememissin ekonomiyi batirmissin,vergilerle cezalarla ek zamlarla bana ceza kesemezsin,senin beceriksizliginin faturasini neden ben oduyorum,

Latifuzun59@hotmail.com17 Ağustos 2023 11:29

30 yıl üzerinden Gn.Md.Yrd olarak Emekli oldum...Şu an yeni işe giren bir memurla aynı maaşı alıyorum...Böyle bir adalet görmedim... Açıklama yapmanızı bekliyorum...

Mahmud 17 Ağustos 2023 10:47

Artik gönüllerimizi kırdınız artık size gönlüm kırık sizi gönlümden sildim

Sonraki Haber Yükleniyor...