Tgrt Haber

Bakan Kirişçi'den soğan-patates fiyatlarını tetikleyen stokçulara: Müslüman...

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
19 Nisan 2023 14:11 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 15:12

Son dakika haberi: Ramazan ayında rekor kıran soğan fiyatları hakkında önemli değerlendirmeler yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi "Soğan ve patates ihracatımız sürekli artıyor" dedi. Stokçulara sert tepki gösteren Bakan Kirişçi, ''Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek. Tekrar piyasaya sürmeye çalışanlar var'' ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Dünya genelinde gıda fiyatlarında orantısız artış ve iç piyasada yükseliş patates ve soğan fiyatlarını da etkiledi. Soğan ve patates fiyatlarını son dönemlerde rekor kırdı. Tarım ve Orman Bakanı​ Vahit Kirişçi TGRT Haber'e soğan fiyatları hakkında önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Kirişçi "Soğan ve patates ihracatımız sürekli artıyor" dedi.

Bakan Vahit Kirişçi şu açıklamaları yaptı:

Kendimize yeterli üretimi yapıyor muyuz yapmıyor muyuz? Bizim soğandaki kendi ihtiyaçlarımızı karşılama oranımız yüzde 115. Burada bir açık yok. Bizim 100 kilo patatesimize ihtiyacımız varsa, 105 kilo üretiyorsak burada da kendimize yeterlilik söz konusu.

30 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Bugün nüfusumuz 85 milyon 20 milyon nüfus Avrupa’da nerede birleşir? 30 milyar dolarlık ihracatımız var. Çocukluk yıllarımızdaki menüler artık yok. O yüzden üretmeniz gerekiyor. Bu 20 yıllık periyotta 92 milyar dolarlık dış ticaret fazlamız var.

STOKÇULARA TEPKİ

Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek. Soğanı stoklayıp, tekrar piyasaya sürmeye çalışan fırsatçılar var. Bunu ticari anlamda değerlendirmek için finansmanını koyup aracılık yapanlara da haksızlık yapmak istemem.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...