Tgrt Haber

Bakan Şimşek Körfez turlarını değerlendirdi: Ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 12:17 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 12:29
Bakan Şimşek Körfez turlarını değerlendirdi: Ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık

Körfez ülkelerindeki temaslarına devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye: Your Resilient Partner programında 200'ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından Körfez ülkelerinde bulunduğu temaslara yönelik olarak önemli bilgiler verdi. Şimşek, “‘Türkiye Yatırım​ Yüzyılı’ kapsamında Katar​ Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı’nca organize edilen “Türkiye Your Resilient Partner” programında 200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM FIRSATLARINI ANLATTIK

BAE, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri programına başladıklarını belirten Şimşek, ilk olarak Abu Dabi'de BAE Yatırım Bakanı Muhammed Hasan es-Suveydi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi. Şimşek, ikinci durağı olan Katar'da Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kuvari ile bir araya geldikleri bilgisini vererek şunları kaydetti:

"Expo Doha 2023 Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Khouri ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi aldık. Fuar alanında bulunan ve çok kısa sürede inşa edilen Türkiye​ Merkezini ziyaret ettik.  Çok etkileyiciydi. 'Türkiye Yatırım Yüzyılı' kapsamında Katar Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığınca organize edilen 'Türkiye: Your Resilient Partner' programında 200'ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık. Bugün de Riyad'da 'Future Investment Initiative' konferansına katılıyoruz."

https://twitter.com/memetsimsek/status/1716720694447267927

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...