Tgrt Haber

Bakan Şimşek: Türkiye'yi gri listeden çıkarmaya kararlıyız

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 23:12 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 23:15
Bakan Şimşek: Türkiye'yi gri listeden çıkarmaya kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından paylaşılan raporda Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğunun tescil edildiğini söyledi. Şimşek, Türkiye'yi gri listeden çıkarmakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada FATF​'ın paylaştığı rapor sonucunda, Türkiye​'nin 40 FATF standardının 39 adedine uyumlu olduğunun tescil edildiğini duyurdu.

Türkiye'yi gri listeden çıkarmakta kararlı olduklarını belirten Şimşek, "Bu durum karapara aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in açıklaması şu şekilde:

"Bugün FATF tarafından paylaşılan raporda Ülkemizin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğu tescil edilmiştir. Bu durum karapara aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır." 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1682091197269942280

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF), iki sene önce Türkiye’yi ‘gri liste’ye almıştı.

Gri listede yer almanın ‘sermaye akışının gayrisafi hasılanın belli bir oranı kadar azalması’ ve ‘sendikasyon kredilerinde maliyet artışı’ gibi bazı olumsuz etkileri bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...