Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Şimşek'ten enflasyon ve faiz mesajı: Hedeflere ulaşmada kararlıyız

23 Haziran 2023 13:20 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 13:53
Son dakika! Bakan Şimşek'ten enflasyon ve faiz mesajı: Hedeflere ulaşmada kararlıyız

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin faiz kararı ve enflasyona ilişkin önemli mesajlar verdi. Ekonomi politikalarının kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflediğini belirten Şimşek, "Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hem enflasyona hem de dün TCMB'nin açıkladığı faiz​ kararına değindi. Şimşek, ekonomi politikalarının kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflediğini belirtti. Hedeflere ulaşmada kararlı olduklarının altını çizen Şimşek, Merkez Bankası​'nın dün yaptığı açıklamayı işaret etti ve 'Bu bir süreçtir' dedi. 

Şimşek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir"

https://twitter.com/memetsimsek/status/1672190511711502336

'MÜTHİŞ TÜRK KIZI' GAYE ERKAN'DAN KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan Faiz kararının ardından bugün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle buluşacak. İstanbul'da yapılacak toplantıda bankacılık sektörünün sorunları masaya yatırılacak. Erkan, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...