Tgrt Haber

Bakanlıktan emekliler için intibak düzenlemesi ile ilgili yeni açıklama

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 16:55 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 17:01
Bakanlıktan emekliler için intibak düzenlemesi ile ilgili yeni açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan emeklilik intibak düzenlemesi ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık basında çıkan “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmeleri sırasında yeni bir intibak düzenlemesi üzerinde çalışıldığı” haberlerini yalanladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, emekliler için intibak düzenlemesi yapılacağı iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bazı basın ve medya kuruluşlarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği ile ilgili ifadelerine yer verilmesine ilişkin açıklama yapılması zorunluluğu doğduğu belirtildi.

“İNTİBAK DÜZENLEMESİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

2 Kasım 2023'te TBMM​ Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında Işıkhan tarafından emekli​ aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak bugüne kadar emekli aylıklarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemelerin belirtildiği dile getirilerek, "Konuşmada 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı belirtilmiş olup, yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği hususuna yer verilmemiştir. Dolayısıyla, söz konusu haberde konuya ilişkin çalışma yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...