Tgrt Haber

Bakanlıktan yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili zam açıklaması!

22 Haziran 2023 14:23 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 14:23
Bakanlıktan yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili zam açıklaması!

Asgari ücret zammı sonrası pek çok maaş ve ödemelerde değişiklik oldu. Zammın açıklanmasının ardından yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplanmasında asgari ücretin baz alınması üzerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak yaşlı aylığı ve engelli maaşlarının açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabileceği konusunda uyardı.

Yaşlı ve engelli maaşı zammı asgari ücretliye yapılan zam sonrasında gündem oldu. 2023 yılının son 6 ayı için geçerli olacak zam ile ilgili çıkan haberler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

"PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Bakanlığın açıklamasında, bazı medya organlarında yer alan rakamların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "1 Temmuz 2023 - 31 Aralık 2023 arasında geçerli olacak yaşlı aylığı​ ve engelli aylıkları tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı​ tarafından açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabilecektir" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

"Açıklanan yeni asgari ücret sonrasında bazı basın yayın organlarında ‘Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları” tutarlarına ilişkin çıkan haberler hakkında’ aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

İlgili taraflarca yapılan görüşmeler sonrasında 20 Haziran 2023 tarihinde belirlenen yeni asgari ücret sonrasında gerçekleşen artışın, bazı basın yayın organları tarafından “Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları”na da aynı oranda uygulanarak güncellendiği görülmüştür.

Paylaşılan “güncel” Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları gerçeği yansıtmamaktadır.

ZAM ORANI MEMUR AYLIK KAT SAYISINA GÖRE BELİRLENİYOR

Bakanlığımızca hak sahiplerine ödenen “Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları”na ilişkin iş ve işlemler ilgili mevzuat doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede bahse konu aylıklara ilişkin ödeme tutarları 2022 sayılı Kanun, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve memur aylık katsayısına göre belirlenmektedir.

Dolayısıyla 01/07/2023 - 31/12/2023 tarihleri arasında geçerli olacak Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...