Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Işıkhan'dan en düşük memur maaşı için net açıklama

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 11:56 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 12:34

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan memur maaşlarına yönelik açıklama geldi. Işıkhan "En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak" dedi.

Son dakika haberi: Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Türkiye Genel Seçimleri öncesinde en düşük memur maaşını 22 bin TL olacağını açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​'dan konuya dair en net açıklama geldi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI​ NE KADAR OLACAK?

Yeni asgari ücret​ 11 bin 402 TL'ye yükselirken enflasyon​ rakamlarına göre belirlenen memur maaşları da merak edilmeye başlandı. Vedat Işıkhan "En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak" dedi. Işıkhan düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini açıkladı.

ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Işıkhan'dan en düşük memur maaşı için net açıklama

5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15, Mart ayında 2,29 ve son olarak Nisan ayında 2,39 olarak açıkladı. TÜİK’e göre mayısta tüketici enflasyonu aylık yüzde 0,04 belirlendi. 5 aylık enflasyon toplamda 15,26 oldu. Yüzde 6,72 enflasyon farkı oluştu. Toplu sözleşmeye göre 2023 yılının ikinci altıncı ayında yüzde 6’lık zam ile mevcut durumdaki toplam zam oranı yüzde 13,12 oldu. Haziran ayına yönelik TÜFE rakamlarının temmuz ayında açıklanması sonrası 6 aylık fark belli olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...