Tgrt Haber

Bayiler gaza bastı, teklifler havada uçtu! Sıfır araç kampanyalarının ardı arkası kesilmiyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, A Haber
04 Ekim 2023 13:48 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 13:55
Bayiler gaza bastı, teklifler havada uçtu! Sıfır araç kampanyalarının ardı arkası kesilmiyor

Uygun faiz oranlı kredi imkânı, takas desteği ve indirimli fiyat paketi… Bayiler bu sefer satışta resmen gaza bastı. Sıfır otomobil ve hafif ticari araç kampanyaları dur durak bilmiyor. Otomobil fiyatlarında düşüş sürerken araç satışlarında en yüksek eylül ayı rakamına ulaşıldı. Sektör temsilcileri araç bayilerinin liste fiyatından da indirimli fiyatlarla alıcının karşısına çıktığını belirtiyor.

Otomobil fiyatları​ düştü, satışlar bir anda patladı. Araç satışlarında en yüksek eylül ayı rakamına ulaşıldı. Bayiler de yeni kampanyalarına start verdi. Uygun faiz oranlı kredi imkânı, takas desteği ve indirimli fiyat paketi gibi pek çok seçenekler alıcıların karşısına çıkan bayiler, liste fiyatından da indirimli fiyatlarla adeta şaşırtıyor. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, pek çok farklı markaya ait bayinin, kampanyalarda yeni bir döneme başladığına dikkat çekti.

SIFIR ARAÇTA HEMEN TESLİM DÖNEMİ BAŞLADI

A Haber’e konuşan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel al- satçıların elini sektörden çekmeye başlamasıyla birlikte sıfır araç​ pazarında bollaşma meydana geldiğini dikkat çekerek “Sıfır araca erişim konuşunda 3 yıldır bir sıkıntı vardı. Bu sıkıntı artık ortadan kalktı diyebiliriz. Alıcılar bayilere gittiğinde teslimler artık yılları bulmuyor, 10 gün gibi kısa sürede ve hemen teslim gibi erişime sahip oluyor.” diye konuştu.

KAMPANYALAR YILBAŞINA KADAR DEVAM EDECEK

Bayilerin pandemi öncesinde olduğu gibi kampanyalarına başladığını dile getiren Ertemel, “Sıfır araçta başlayan bollaşma ikinci el araca da yansıdı. Araç indirimlerinde yılbaşına kadar pandemi öncesine dönüşler görülüyor. Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda attığı önemli adımlar neticesinde ise kamuoyunda al-satçı olarak bilinen, kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil alan kişiler sektörden uzaklaşarak siparişlerini iptal etti.” dedi.

BAYİLER İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM TEKLİF EDİYOR

Sıfır araçta indirim döneminin başladığına belirten Ertemel, "Öte yandan pek çok farklı markaya ait bayi, liste fiyatından da indirimli fiyatlar teklif etmektedir. Aralık 2023 ve 2024 model araçların geleceği Ocak/Şubat 2024 döneminde kampanyaların ve indirimlerin dozajı bir miktar daha artabilir. Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlarımız markaların fiyatlarını ve güncel kampanyalarını inceleyerek, cazip fırsatlar sunan bu dönemi değerlendirebilirler.” uyarısında bulundu.

Kaynak: TGRT Haber, A Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...