Tgrt Haber

Bayramdan sonra altın ne kadar olacak? İslam Memiş uyardı, alım fırsatı için net rakam verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 16:14 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 17:09

Gram altın geçtiğimiz hafta rekor seviyeleri test etmesinin ardından yeni işlem gününe sakin bir seyirle başladı. Ons altın 2 bin dolar psikolojik sınırının üzerine tutunmayı başarırken gram altın cuma günkü kayıplarını telafi ediyor. Yatırımcı ise altın için alım fırsatlarını takip ediyor. Finans Analisti İslam Memiş ise serbest piyasalarda altın fiyatlarının 1.300 TL seviyelerinde olduğunu bu fiyatın altındaki sarkmaların alım fırsatı olabileceğini ifade ediyor.

Ons altın​ ABD’nin resesyona gireceği korkusunun ortaya çıkardığı kar alımlarıyla yeni haftaya değer kazanarak girdi. Cuma günü, değer kaybeden altının gram fiyatı günü yüzde 1,62 düşüşle 1.248 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,48 artışla 1.254 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın​ 2.060 lira, Cumhuriyet altını​ da 8.340 liradan satılıyor.

25 BAZ PUANLIK ARTIŞ İHTİMALİ YÜZDE 80

Gözler Fed toplantısına çevrilirken Anadolu Ajansı’ndan yer alan habere göre, Analistler, cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda para politikasının piyasaların beklediğinden daha uzun süre sıkı kalması gerekebileceğini ifade etmesinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 80'i aştığını kaydeden analistler, haziranda da yüzde 21 ihtimalle benzer bir adımın atılabileceğinin öngörüldüğünü ifade etti. Analistler, bugün ABD'de New York Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.990 doların destek, 2.040 doların ise direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

“BU HAFTA BİR GERİ ÇEKİLME OLABİLİR”

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatları haftaya sakin bir seyirle başladığını ifade ederek şunları kaydetti: Ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin üzerindeyiz. Şu anda gram altın​ serbest piyasalarda 1315 – 1322 lira seviyesinde. Yine 1300 lira seviyesinde haftaya başladık. Ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin altına zaman zaman sarkmalar oluyor. Muhtemelen 1990-1985 bu bant aralığında bu hafta bir geri çekilmenin mümkün olacağını ben tahmin ediyorum.Yıllık baz yine pozitif beklentimizi devam ettiriyorum. Özellikle bu hafta biraz daha kar satışları yaşanabilir, 1985 dolar seviyesine kadar. Çünkü, dolar endeksinde 102 seviyesine kadar bir toparlanmanın mümkün olacağını söyleyebilirim.

BAYRAM SONRASI SAKİN BİR SEYİR BEKLENİYOR

“Bayram sonrası biraz daha yatay bir seyirde gidişatına devam edebilir. Çünkü, gözlerimiz 3 Mayıs’ta ABD Merkez Bankası’nda Fed’in faiz kararında olacak. Piyasalar yavaş yavaş Fed’i fiyatlayabilir. Bu da ons altında sakin bir seyri gündeme getirebilir. Bu yükselişler bitti anlamına gelmiyor, yaz aylarından 1450- 1550 dolaylarında olabilir gram tarafında. Ons tarafında 2 bin 350 dolar seviyesini göreceğiz. Ancak yılın ilk çeyreğinde ve yılın ikinci ayında zaman zaman kar satışları bekle-gör modunda görmemiz mümkün olacaktır.”

1300 LİRANIN ALTI ALIM FIRSATI

“Fırsatlar şimşek gibi yani hızlı gelip geçiyor. En büyük yanılgı da serbest piyasa ile ekran fiyatları arasındaki fark. Serbest piyasaya kanan vatandaşlar çok oluyor. 1300 lira seviyesinin altına sarkmalar orta ve uzun vadede yatırımcılar için alım fırsatı oluyor. Özellikle 1300 lira altındaki sarkmalarda yine 1270 gibi rakamlar alım fırsatı oluyor.” 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...