Tgrt Haber

BBP lideri Destici'den 'vergi düzenlemesi' açıklaması: Emekli ve asgari ücretliden alınmasın

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2023 13:59 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 14:12
BBP lideri Destici'den 'vergi düzenlemesi' açıklaması: Emekli ve asgari ücretliden alınmasın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'vergi düzenlemesi'yle ilgili açıklamada bulundu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır." dedi.

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye​'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünün altını çizerek, ülke sınırları içerisinde terörün yok denecek kadar azaldığını söyledi.

“GELİRİ EŞİT OLMAYANLAR AYNI VERGİYİ ÖDÜYOR”

Vergi sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, şunları söyledi: "Vergi sistemimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir.”

Asgari ücretli ve emekliden vergi alınmaması önerisinde bulunan BBP lideri Destici önemli açıklamalarda bulundu.

“EMEKLİ YA DA ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ ALINMASIN”

Vergi düzenlemesiyle ilgili öneride bulunan Destici, “Türkiye'nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

DESTİCİ’DEN DİSNEY + TEPKİSİ

Mustafa Destici, emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gerektiğini kaydetti. Destici, Disney + isimli kuruluşun, "Ermeni lobisinin müdahalesi" üzerine "Atatürk" dizisini platformunda yayımlamama kararı aldığı iddialarına ilişkin, "Öncelikle bu kararı alan dijital platformu kınıyoruz ve bir an önce bu kararını düzeltmesini bekliyoruz." dedi.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının "Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı devam edecek mi? Millet İttifakı'nda olan büyükşehirlerde işbirliği olacak mı?" sorusu üzerine Destici, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir, bir pazarlık ittifakı asla değildir. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ darbesine karşı sokakta kurulmuş bir ittifaktır. Bu anlamda, Büyük Birlik Partisi ittifaka, ittifakın ruhuna bağlıdır." cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...