Tgrt Haber

BBP’den asgari ücret önerisi: Emekli ve çalışanın maaşı yetersiz, yılda iki kez zam yapılmalı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Dünya
17 Aralık 2023 15:16 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 15:22
BBP’den asgari ücret önerisi: Emekli ve çalışanın maaşı yetersiz, yılda iki kez zam yapılmalı

Asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ederken siyasi parti liderlerinden de asgari ücret önerisi gelmeye devam ediyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli maaşları ve asgari ücretin yetersiz hale geldiğini dikkat çekerek asgari ücretin minimum 17 bin lira ve yılda iki zam yapılması gerektiğini söyledi.

Asgari ücret​ görüşmelerinde gözler ikinci toplantıya çevrilirken yeni maaşlarla ilgili hesaplar da gündeme geliyor. Açıklamaların ana ekseninde enflasyon​ yer alırken yeni yılda yapılacak tek zammın yetersiz olacağı endişesi de sıklıkla dile getiriliyor.

Yeni asgari ücrete yapılacak zam​ ile ilgili siyasilerden de dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

DESTİCİ: EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRET YETERSİZ

BBP​ lideri Mustafa Destici​, Ankara'daki Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen BBP Genel İstişare Toplantısı'nda asgari ücret tartışmalarına değindi.

Destici, ekonominin üzerindeki baskının farkında olduklarını, emekli maaşları ve asgari ücretin yetersiz hale geldiğini söyledi.

'MAAŞLAR YILDA İKİ KEZ BELİRLENMELİ'

Destici, asgari ücretin ocak ve temmuz ayında iki kez belirlenmeye devam edilmesi ve enflasyonun en az 10 puan üzerinde artırılması gerektiği belirterek "Bu şekilde asgari ücretlimiz yüksek enflasyona ezdirilmeyecektir. Enflasyon artı, yüzde 10 refah payı verilerek, asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır." ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber, Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...