Tgrt Haber

Birikimi olan dikkat! Altın, dolar ve borsa rekor kırdı, İslam Memiş en ucuz yatırımı açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 15:13 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 15:26
Birikimi olan dikkat! Altın, dolar ve borsa rekor kırdı, İslam Memiş en ucuz yatırımı açıkladı

Dolar ve altın haftanın ilk işlem gününe rekorlarla giriş yaptı. Bıst 100 endeksi ise kritik seviyelere kadar yükseldi. Tüm piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareket sonrası yatırımcı yönünü belirlemeye çalışıyor. Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcıya altın değerinde tavsiyeler verdi.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası hareketlenen piyasalar bayram haftasında rekor seviyeleri test etti. Dolar​, altın​ ve borsa​ ardı ardına ardı ardına rekor üzerine rekor kırdı. Elindeki birikimi değerlendirmek isteyen yatırımcılar hangi alana yönelecekleri araştırıyor. TGRT Haber ekranlarında konuşan Finans Analisti İslam Memiş​ kritik açıklamalar yaparak yatırımcıya yol gösterdi. 

TÜM PİYASALAR REKORA KOŞTU

Gram altın sabah saatlerinde başladığı yükseliş trendine dolar kurundan aldığı destekle sürdürerek 1.608 liraya kadar çıktı. Tüm zamanların rekorunu kıran altın hareketlerine yükselişle devam ediyor. Dolar/TL kuru ise sabah saatlerinde yeni haftaya 25,48 lira seviyesinde başlamasının ardından 26 lirayı test etti. BIST 100 endeksi güne 5.644 puandan başlamasının ardından ibreyi yukarı çevirdi.

Tüm piyasaları değerlendiren İslam Memiş ise şunları kaydetti: 

BORSA YENİ GİRECEKLER İÇİN ŞU AN RİSKLİ

Borsa tarafında bu temmuz ayı itibariyle 6.000 seviyelerini test edebilir. Yine 5.700 seviyelerine yükseldi, yüzde 2 primle.  Yeni girecekler için riskli bir seviye.  Tekrar 5.450 puanlar gündeme gelebilir. Dolar tarafından da az önce telaffuz ettiğim yukarıda 27 lira direnci var. 

GRAM ALTINA ÇOK DA YAKLAŞMAMAK LAZIM

Yine dediğim gibi riskli uzun vadeli düşündüğümüz zaman. 1.500 TL seviyesinin altına gerilemeyen gram altına çokta yaklaşmamak lazım. İlk kez giriş yapacaklar için riskli fiyatlamalar uzak kalmakta fayda var. 

GÜMÜŞTE 20 LİRA SEVİYESİ TAKİP EDİLİYOR

Gümüşün gram yine 18,90 lira seviyesinde. Dolar/TL kurundan destek görmeye devam ediyor. 20 lira seviyesini takip etmeye devam ediyoruz. Kısa vadeli geri çekilme olabilir ancak elinde gümüş bulunduran yatırımcı bulundurmaya devam etmeli.  20 lira üzerindeki ataklarda çıkış için uygun seviyeler olacaktır. Ancak ben gümüş almak istiyorum şu an giriş yapayım mı sorusunun cevabı bende hayır. Şu anda altın, gümüş ve döviz tarafında fiyatlar çok yüksek. 

Birikimi olan dikkat! Altın, dolar ve borsa rekor kırdı, İslam Memiş en ucuz yatırımı açıkladı

EN UCUZ YATIRIM ŞU AN TL

Vatandaşlarımız yatırım araçlarından tek bir enstrümana yatırım yapmamalı. Şu anda en ucuz yatırım aracı TL. En pahalı olan döviz, altın, borsa ve gümüştür. Pahalı olandan uzak durmak lazım, ucuz fiyatlamalardan giriş yapmak lazım. Yabancı yatırımcı TL bazlı yatırımlar onlar için çok ucuz olduğu için buradan giriş yapmaya başladılar. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

GÜNCEL BORSA FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...