Tgrt Haber

Bitcoin kritik seviyenin üzerine çıktı

27 Ocak 2024 09:20 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 09:24
Bitcoin kritik seviyenin üzerine çıktı

Piyasanın en yüksek hacimli para birimi Bitcoin, geçtiğimiz günlerde verdiği kayıpları geri alarak kritik seviyenin üzerine çıktı.

Toparlanma sürecine giren Bitcoin​, yüzde 5,7 artışla 42 bin doların üzerine çıktı. 

PİYASANIN DEĞERİ DE ARTTI

NTV’nin haberine göre, dijital varlık fiyat takip sitesi CoinMarketCap'in verileri göz önünde bulundurulduğunda kripto para​ piyasasının toplam değeri yüzde 4,3'ten fazla artarak 1,62 trilyon dolara kadar yükseldi. 

KAYIPLARINI TALEFİ ETTİ

Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanmasından bir hafta sonra pozisyonlarını tasfiye eden yatırımcılar arasındaki iyimserlik azaldı. Bu durum nedeniyle kripto para salı günü 38 bin 559 dolara kadar düşerek 2 Aralık 2023'ten bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun spot Bitcoin ETF​'lerini onayladığı 11 Ocak'ta 49 bin dolar seviyesine ulaşmıştı.

Bitcoin kritik seviyenin üzerine çıktı

iflas eden kripto para borsası şirketi FTX​'in iflas mülkünün Grayscale Bitcoin Trust'ın (GBTC) 1 milyar dolar değerindeki 22 milyon hissesini sattığı yönündeki raporlar sonrası dünyanın en büyük kripto para birimindeki satışlar geldi. 

2 MİLYAR DOLARA ULAŞAN İLK FON

Ayrıca yatırımcıların ocak başından bu yana ABD'deki ilk spot Bitcoin ETF'lerinden biri olan GBTC'yi 2 milyar dolardan fazla sattığı tahmin ediliyor. Öte yandan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock'ın Bitcoin ETF'si, neredeyse 50 bin Bitcoin'i barındırdığı için yönetim altındaki varlıklar açısından cuma günü 2 milyar dolara ulaşan ilk fon oldu.

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...