Tgrt Haber

TL mevduat faizleri yüzde 50'nin altına geriledi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 13:09 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:11
TL mevduat faizleri yüzde 50'nin altına geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para ve banka istatistiklerine göre, Türk Lirası mevduat hesaplarında gerileme devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ Para ve Banka İstatistiklerine göre bankacılık sektör mevduatı ile beraber TL mevduat faizleri de geriledi.

TL MEVDUATTA GERİLEME

Para ve Banka İstatistiklerine açıklanırken 19 Ocak’ta biten haftaya ilişkin veriler belli oldu. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, önceki haftaya göre 11,3 milyar lira azalarak 15,415 trilyon liraya kadar geriledi. 

Faizlerdeki gerilemenin de devam ettiği gözlendi. Merkez Bankası verilerine göre, 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi​ yüzde 50'nin altına gerileyerek yüzde 49,98 oldu.  Bahsi geçen haftada bankalardaki TL cinsi mevduat, yüzde 0,3 düşüşle 8,835 trilyon liraya kadar geriledi.  Toplam yabancı para (YP) mevduatı, 210,10 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu tutarın 177,34 milyar doları yurt içinde yerleşik kişilerin hesaplarında toplandı. 

MERKEZ FAİZLERİ YÜZDE 45’E ÇEKTİ 

Öte yandan Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Banka, faizleri 250 baz puan artırarak  yüzde 45 seviyesine yükseltti. Merkez Bankası karar metninde yer alan gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini ifadesi dikkat çekti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...