Tgrt Haber

Bitcoin yatırımcısını üzdü! Merkezi borsalara olan güven sarsıldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Investing
14 Kasım 2022 14:40 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 14:56
Bitcoin yatırımcısını üzdü! Merkezi borsalara olan güven sarsıldı

Kripto para yatırımcısı son günlerde kara kara düşenerek “Kripto paralarda düşüş devam edecek mi?” sorusunu soruyor. Piyasasının en büyük borsalarından biri olan FTX’in iflas etmesinin ardından sanal paralar büyük bir değer kaybı yaşadı. Üzerinde en çok işlem yapılan dijital para birimi Bitcoin, 16 dolar seviyelerine gerilerken Ethereum da düşüş kaydetti. Yaşanan gelişmelerin ardından merkezi borsalara olan güven sarsılırken yatırımcılar kendi gözetimindeki cüzdanlara rekor seviyede Bitcoin çektiler.

Alınan son bilgilere göre FTX’in iflas bayrağını çekmesi sonucunda Bitcoin​ yatırımcısı paralarını kendi denetimindeki cüzdanlara aktarmaya başladı. Yatırımcıların merkezi borsalara olan güveni sarsıldı. 

HARİCİ BORSALARDAN REKOR SEVİYEDE ÇIKIŞ VAR

İsveç merkezli kuruluş Glassnode Twitter üzerinden paylaştığı verilerde bu ay içinde kripto borsasından 106.000 BTC çıkışı görüntülendi. Bu rakamın rekor seviyelerde olduğu ifade edildi. Sosyal medya paylaşımında Nisan 2020, Kasım 2020 ve Haziran - Temmuz 2022 dönemlerinde de benzer çıkışların olduğu ifade edildi. 

BİTCOİN FİYATLARI ARTAR MI?

Yatırımcı Bitcoin fiyatlarının ne zaman düzeleceğini merak ediyor. Daha önceki dönemlerde harici cüzdanlardan para çekilmesi Bitcoin’de artışların yaşanmasına yoruluyordu. Ancak bu kez duru m daha farklı. Cüzdanlardan para çekilmesinin nedeni borsalar olan güvensizlik. Bitcoin bu sabah saatlerinde neredeyse 15 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Kısa süre sonra yüzde 6 değer artışı ile 16.800 dolarak kadar çıktı. 

Kaynak: Investing
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...