Tgrt Haber

Borsada seçim rallisi! Uzmanlar açıkladı: Yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Dünya Gazetesi
30 May 2023 10:45 - Güncelleme : 30 May 2023 10:55
Borsada seçim rallisi! Uzmanlar açıkladı: Yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Seçim belirsizliğinin piyasalar üzerindeki baskısının son bulmasıyla Borsa İstanbul, dün günün ilk yarısında 4,61 değer kazandı. Uzmanlara göre, enflasyondan korunmak isteyen yatırımcı borsaya yönelecek. Gelecek dönemde normalleşmeyle beraber yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi bekleniyor.

Borç tavan krizine yönelik endişelerle küresel borsalar karışık seyrederken yurt içinde seçimlerin son bulmasıyla BIST 100​ ralli yaptı. Borsa İstanbul​ güne BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,51 artışla 4.840,44 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,88 puan ve yüzde 1,51 değer kazanarak 4.840,44 puana çıktı.

GÖZLER YENİ EKONOMİ POLİTİKALARINDA

Seçimler sonrası yeni ekonomi politikası da piyasaların yönünü belirleyecek. Ak Parti’nin yeni dönemde ekonomide nasıl bir yol izleyeceğine dair ip uçları belli oldu. Yeni dönemde liralaşmanın devam edeceği vurgulanırken fiyat istikrarı, enflasyonun indirilmesi, reel sektörün finansmana erişimi, yerli üretimin artırılarak cari açığın azaltılması gibi taahhütler de yer alıyor. 

Öte yandan Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek​ ile görüşmesi de heyecana neden oldu.  Görüşmenin ardından henüz bir açıklama yapılmadı. 

BORSA YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDER

Dünya Gazetesi’nden Birol Borkurt’un haberine göre, Piyasanın en sevmediği ortamın belirsizlik olduğunu söyleyen İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, “2023 başından beri seçimle yatıp kalkıyoruz. Döviz de ciddi baskı altındaydı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile beraber piyasalar biraz daha rahat. Bu sonuçlardan sonra normalleşme ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. Bu ihtimalde piyasadaki bütün yatırım araçlarının yukarı gitmesini beklemek gerekir. Kur, faiz ve borsa bu durumda yukarı doğru hareket eder” diye konuştu.

BORSAYA İLGİ DEVAM EDECEK

Piyasaların seçim maratonunun sona ermesiyle rahatladığını söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, “Bundan sonraki süreç için piyasaların en merak ettiği konu, ekonomi yönetimi olacaktır. Geçtiğimiz yıl, yüzde 200 getiri elde eden borsaya, her hisse senedi eşlik etmişti. Yılın kalanı için borsanın cazibesini koruması bekleniyor ancak sektör ve hisse bazlı ayrışmalar gündeme gelebilir. Enflasyon etkisiyle şirket kârlarındaki artışın sürmesi beklenebilir. Yatırımcı enflasyondan korunma amaçlı olarak borsaya yatırım yapmaya devam edebilir” diye konuştu.

GÜNCEL BORSA FİYATLANMALARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, Dünya Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...