Tgrt Haber

Brent petrol kritik sınırı geçti, akaryakıt fiyatlarına yine zam göründü (1 Kasım benzin ve motorin fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı, Oilprice
02 Kasım 2022 17:34 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 17:35
Brent petrol kritik sınırı geçti, akaryakıt fiyatlarına yine zam göründü (1 Kasım benzin ve motorin fiyatları)

Yurtiçi piyasalarda akaryakıt fiyatlarını etkileyen brent petrol yükselmeye devam ediyor. Dün varil fiyatı 94,12 dolar olarak fiyatlanırken bugün kapanışa göre, yüzde 1,02 artarak 95,62 dolar oldu. Fiyatların yükselmesinde Çin’de yaşanan sıfır toleranslı pandemi önlemleri ve ABD petrol stoklarında yaşanan düşüşler etkili oldu. Rusya'ya uygulanan ve uygulanmaya devam edilecek olan petrol ambargosunun fiyatları ateşleyebileceği de ifade ediliyor.

Dolar endeksinde yaşanan geri çekilme, gümüş​ ve altın​ gibi kıymetli metallerin fiyatlarında yükselmeye neden oldu. Piyasalarda yaşanan bu gelişme ile beraber petrol sektörü de etkilendi. Fed faiz kararları hem metalleri hem de petrol piyasasını etkisi altına aldı. Diğer yandan Çin’deki pandemi önlemleri ve ABD petrol stoklarındaki azalma fiyatlanmaları etkiledi. 

Brent petrol kritik sınırı geçti, akaryakıt fiyatlarına yine zam göründü (1 Kasım benzin ve motorin fiyatları)

BRENT PETROLÜN YÜZ DOLARIN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Uluslararası Enerji Formu’na göre; Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne ambargo uygulaması petrol fiyatlarını kolaylıkla 100 doların üzerine çıkarabilir. AB’nin Rusya’nın deniz yolu ile ham petrol ithalatına ambargo uygulamasının önümüzdeki ay gerçekleşmesi bekleniyor. IEF'ye göre, petrol piyasası, yaptırımlar yürürlüğe girdiğinde Rusya'dan günde 1 milyon varil ile 3 milyon varil arasında petrol arzı kaybedebilir. IEF'den McMonigle, Bloomberg'e verdiği demeçte, günde 3 milyon varil Rus petrolü kaybedilirse, brent ham petrolün varilinin 100 doları kolayca geçebileceğini söyledi.  

  

ÇİN VE ABD’DEKİ GELİŞMELER FİYATLARI YÜKSELTTİ

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 6 milyon 530 bin varil düşüş tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların 267 bin varil artacağı yönündeydi. Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsü ülkede talebin güçlendiği algısıyla fiyatlarda yükselişe neden oldu. Diğer yandan Çin’de uygulanan sıfır vaka stratejisinin yumuşayacağına dair haberler talepte yaşanan endişeleri azalttı. 

Brent petrol kritik sınırı geçti, akaryakıt fiyatlarına yine zam göründü (1 Kasım benzin ve motorin fiyatları)

GÜNE YÜZDE 1 ARTIŞLA BAŞLADI

Çarşamba gününe yüzde 1 artışla başlayan brent petrol​, güne 95 dolar bandında başladı. Dün 95,55 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,65 dolar seviyesinde tamamladı. Dünyada yaşanan gelişmeler yurtiçi piyasalarda akaryakıt fiyatlarında artışların yaşanabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Motorin fiyatı: 26,38 TL
Benzin fiyatı: 21,37 TL
LPG fiyatı: 10,24 TL

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, Oilprice

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahmut 2 Kasım 2022 18:16

Mahmut

Sonraki Haber Yükleniyor...