Tgrt Haber

BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
29 Eylül 2024 10:28 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 10:29
BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor

Çinli otomobil devi BYD, Manisa’da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir harcama planlayıp, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuruyor. BYD'nin ardından Chery de Türkiye'nin kapısını çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı ile görüştü. Manisa'nın ardından Samsun'da da fabrika kurulacağı iddia edildi. BYD gibi diğer markalardan gelecek istihdam haberleri bekleniyor.

Yerli otomobil TOGG​ ile piyasaya giriş yapan Türkiye​ otomotiv sektöründe dikkat çeken ülkeler arasına girdi. Uluslararası otomobil pazarında Türkiye, Çinli devleri peşine taktı. Çinli otomotiv devi BYD’nin Türkiye’de yatırım yapıp fabrika açma girişimini duyurması sonrası bir sürpriz marka daha harekete geçti.

BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor - 1. Resim

CHERY​ TÜRKİYE'NİN KAPISINI ÇALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı Zhang Guibing'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hazır bulundu. Çok yakında BYD​'den sonra Chery'nin de Türkiye'ye yatırım yapması bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre Çinli otomotiv devleri Chery ve MG'nin Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlandıkları belirtilirken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır fabrikaların nereye kurulacağı hakkında bilgi verdi.

BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor - 2. Resim

SAMSUN'A OTOMOBİL FABRİKASI KURULACAK

Chery'in içten yanmalı araçlar için imtiyaz talebinde bulunduğu, Türkiye'nin ise hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler vermek istediği ifade ediliyor. Fabrikaların Samsun ve Manisa'da kurulacağı ve bu iki ilin ön planda olduğu belirtildi.

BYD, 2024'te de rekor araç satışları gerçekleştirmeye devam ediyor. Yılın ilk 7 ayında 1,9 milyon adedin üzerinde satışa ulaşan BYD, ikinci çeyrekte dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi oldu. Chery ve MG gibi markalar da uluslarası pazarda hedefleri yüksek tutuyor.

BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor - 3. Resim

İSTİHDAM BEKLENTİSİ

BYD'nin, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım kapsamında Manisa ve İstanbul'da personel alımına başladığı söylenmişti. Aynı şekilde Samsun'a da fabrika kurulması halinde Chery ve MG gibi dev markaların geniş istihdam alanı oluşturacağı düşünülüyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe29 Eylül 2024 10:31

Türkiye'de böyle büyük yatırımlar olması çok güzel, geleceğe dair umut var artık

Sonraki Haber Yükleniyor...