Tgrt Haber

Çalışan emekliye tarih verildi! İşte 5 bin TL ikramiyenin ödeme günü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 13:41 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 13:50
Çalışan emekliye tarih verildi! İşte 5 bin TL ikramiyenin ödeme günü

Milyonlarca emekli için bekleyiş sürüyor. Çalışmayan emekliye verilen ikramiye için çabalar sonuç verdi. Çalışan emekliye 5000 TL düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Çalışanlara da ikramiye verilmesini öngören teklif 86 maddelik torba yasada yer alarak TBMM’ye geliyor. Yasa teklifinin Meclis’ten geçmesiyle birlikte emekli ikramiyelerinin aralık ayının ortasından itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

Çalışan emeklilere ikramiye​ düzenlemesi Meclis’e geliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu​'ndan geçen teklif, bu hafta TBMM’de görüşülecek. Gündemde yer alan 86 maddelik torba yasa​ teklifinin içinde yer alan çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödemeye ilişkin düzenlemenin akıbeti kesinleşecek.

TEKLİF MECLİS​ KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ

Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge komisyonda kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak ihdas edildi.

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

İKRAMİYE İÇİN TARİH VERİLDİ

Yasa teklifinin TBMM’den geçmesi halinde çalışan emeklilere de 5000 TL’lik ikramiyeler de aralık ayının ortasından itibaren yatırılmaya başlanacak. Tarih olarak kulislerde 15 Aralık tarihi dillendiriliyor.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATMIŞTI

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...