Tgrt Haber

Çekirdek çitlemek lüks oldu: Sohbetlerin vazgeçilmezinin kilosu 120 lira

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Aralık 2023 16:58 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 17:14
Çekirdek çitlemek lüks oldu: Sohbetlerin vazgeçilmezinin kilosu 120 lira

Sohbetlerin vazgeçilmezi, vatandaşın severek tükettiği çekirdek artık lüks oldu. Diğer kuruyemişlere nazaran uygun olan çekirdeğin kilosu 120 liraya ulaştı.

Hem faydaları hem de damak çatlatan lezzetiyle ara öğünlerin, sohbet aralarının olmazsa olmazı kuruyemiş​ fiyatları artık lüks. Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 100’den fazla artış gösteren kuruyemiş fiyatı cep yakıyor. Çerez kategorisinde en ucuzu olarak bilinen çekirdek​ de zam​ şampiyonları arasında yer alıyor. Çay sofralarının vazgeçilmezi çekirdek Bolu’da kilosu 120 liradan alıcı bularak lüks isimler arasına dahil oldu.

Bolu​'da kuruyemiş dükkanlarında vatandaşın en çok tercih ettiği ürün ay çekirdeği oldu. "Sohbetlerin vazgeçilmezi" olarak bilinen çekirdek, kilosu 120 liradan satışa sunuluyor.

Bolu'da geçtiğimiz yıllarda 60 liradan satışa sunulan ay çekirdeği, şimdilerde kilosu 120 liradan alıcı buluyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği ürünlerin başında gelen ay çekirdeği, hem kuruyemiş dükkanlarını süslüyor hem de damakları tatlandırıyor. Diğer kuruyemişlerden kabak çekirdeği kilosu 250 lira, soslu fıstık 150 lira, soslu mısır 100 lira, karışık çerez 140 lira, ballı fıstık 160 lira, beyaz leblebi 120 lira, fındık 370 lira, Antep fıstığı 550 lira, kaju 320 lira, leblebi ise 130 liradan satışa sunuluyor.

Çekirdek çitlemek lüks oldu: Sohbetlerin vazgeçilmezinin kilosu 120 lira

ÇEKİRDEK ÇİTLEMEK ARTIK LÜKS

Ay çekirdeğinin her yıl ilgi gördüğünü ifade eden kuruyemişçi Haluk Acar, "Türk halkının en büyük eğlencesi çekirdek. Bizim kuruyemişçilerin ana kalemi çekirdektir. Fındık, leblebi ve üzüm gibi birtakım karışık kuruyemişler de tercih ediliyor. Çekirdeğin fiyatını belirleyen unsurlar var. Bu ürün yurt dışından, Çin'den geliyor. Fiyatı da 2 dolar civarı. Genelde bu baz alınıyor. Türkiye'de de genelde bu çerçevede gidiyor. Fiyatların oluşmasında bir önceki yılın ürününün yokluğu veya bolluğuyla alakalı olabiliyor. Bazen de bahsettiğim gibi dövizdeki hareketlilik de bizim fiyatlarımızı etkileyebiliyor" dedi.

Yılbaşı öncesi kuruyemişçilerde hareketlilik olduğunu vurgulayan Acar, "Bizim en yoğun günümüz yılbaşında oluyor. Onun haricinde bayramlarda hareketlilik olur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...