Tgrt Haber

Cevdet Yılmaz'dan eylül ayı enflasyon tahmini! Öngörülerini sıraladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
01 Eylül 2024 10:03 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 10:13
Cevdet Yılmaz'dan eylül ayı enflasyon tahmini! Öngörülerini sıraladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış resepsiyonu Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda konuştu. Yılmaz, cari açığın ve bütçe açığının düştüğü, risklerin azaldığı, istikrarın arttığı bir döneme girildiğinin altını çizerek yıl sonu için tahminlerini sıraladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, ekonomi​ gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, enflasyonun eylül ayında  yüzde 50'nin altını görmesinin beklendiğini açıkladı.

BÜTÇE AÇIĞI​ YÜZDE 5'İN ALTINA GELECEK

Cevdet Yılmaz, 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış resepsiyonu Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda konuştu.

Cari açık ve enflasyonla ilgili öngörülerini paylaştı.

Enflasyonun yüzde 50'nin altını görmesini, bütçe açığının da yüzde 5'in altına gelmesini beklediğini açıkladı.

Yılmaz, geçen yıl milli gelirin 1,1 trilyon doları aştığını, dünyanın 17, satın alma gücü paritesine göre ise 11. büyük ekonomisi konumunda olduklarını ifade etti.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle; 

"Zorlu talep koşulları ve jeopolitik koşullara rağmen ihracatımızı artıyor. Temmuz ayı itibarıyla ihracatımız 261,5 milyar dolara yükseldi. İthalatta azalış sürecimiz var. Artan ihracat azalan ithalatla birlikte cari dengemizde ciddi bir iyileşme var."

ENFLASYON​ TAHMİNİ

Haziranla birlikte dezenflasyon sürecimiz başladı. Ağustos rakamları çıktığında göreceksiniz. Yüzde 50'ye yakın bir oran çıkacak. Baz etkisi ve program etkisiyle. Eylül enflasyonu çıktığında yüzde 50 enflasyon oranının altını göreceğiz."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mağdur vatandaş 2 Eylül 2024 15:58

Gıda fiyatları yükselirken enflasyonu neye göre düşürüyorsunuz.Her şey ateş pahası

Hoca 2 Eylül 2024 10:49

Cevdet bey rüyanızda mı gördünüz sizin OVP niz resmi olmayan İMF ve dünya bankası programı başarılı olma şansınız yok siz ve sizin hükümetiniz ömrünü tamamladı 2028 gelmeden sizler olmayacaksınız.

Enişte 1 Eylül 2024 16:52

TÜİK’e hiç güvenmiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...