Tgrt Haber

Ciğerin fiyatı kırmızı etle yarışıyor! Sakatat ürünleri de zamdan nasibini aldı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
28 Ocak 2024 09:25 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 09:34

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan artış son birkaç aydır gündemden düşmüyor. Bir kilo kıymanın fiyatı 400 liranın üzerine çıkarken, et alamayan ciğere yöneldi. Talep yüzünden ciğer de zamlardan nasibini aldı.

Hayvancılıkta yeteri kadar üretimin olmaması ve yaşanan enflasyon nedeniyle et fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor. Bir kilo kıymanın fiyatı 400 liranın üzerine çıktı. Kırmızı et almakta zorlanan vatandaşsa ciğere yöneldi. Ancak sakatat ürünleri de zamlardan nasibini aldı.

KIRMIZI ET FİYATLARI CEP YAKIYOR

Kasaplarda fiyat etiketleri yerinde durmuyor. Dana kuşbaşı 469 TL, dana kıyma 429 TL, kuzu budu 449, kuzu incik fiyatı 449, kuzu fileto 449 TL, kuzu kuşbaşı 669 TL, kasap köfte ise 449 TL’den satılıyor.

Ciğerin fiyatı kırmızı etle yarışıyor! Sakatat ürünleri de zamdan nasibini aldı

ETİN TADINI UNUTTUK

Hayvancılık üretiminin yetersizliğine bir de enflasyon eklenince et fiyatlarına art arda zam geldi. Fiyatlardaki artış yüzünden satışlar düştü, deyim yerindeyse vatandaş etin tadını unuttu. Fiyatlar arttıkça vatandaşın alabildiği et miktarı düşüyor.

MÜŞTERİ BULAMIYORLAR

Bazı kasaplar ise müşteri bulamaz hale geldi. Kasaplar da et fiyatlarının yükseldiğini dikkat çekerken “İnsanların tepkisi her geçen gün artıyor.” diyor.  Emekliler de ayda 1 kilo kadar alabildiğini hatta kurbandan kalan etleri tükettiklerini söylüyor.

Ciğerin fiyatı kırmızı etle yarışıyor! Sakatat ürünleri de zamdan nasibini aldı

CİĞER FİYATLARI DA ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

Kırmızı et almakta zorlanan vatandaşlar ciğer gibi sakatat ürünlerine yöneliyor. Ancak zamlardan sakatat ürünleri de nasibini almış durumda. Ciğerin kilosu 450 TL’ye çıktı. Önceden haftada 2-3 sefer yiyenler 1 sefer yemeye başladı.

BEYAZ ET FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Beyaz ette de durum pek farklı değil. Kırmızı et pahalı olduğu için tavuğa yönelen vatandaş, “Yani o da aydan aya eskiden 2 haftada 1 aldığımız şeyi kiloyla alıyorduk şimdi gramla alıyoruz” diyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...