Tgrt Haber

Cildi güzelleştirip, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor... 800 rakımlı köyde hasadına başlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Eylül 2023 11:43 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 11:46

Cildi güzelleştirip, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan incirin hasadına başlandı. Hasadının toplamda 45 gün süreceği her derde deva olan incirin bahçeden çıkış ücreti ise kalitesine göre 40 ile 50 TL arasında değişiyor.

Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde bolca yetiştirilen incir​, yaz aylarıyla birlikte meyve tabaklarını doldurdu. Cildi güzelleştirip, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan incirinAntalya​'nın İbradı ilçesinin 800 rakımlı bölgesinde hasadına başlandı.

BAHÇEDEN ÇIKIŞI 50 TL

Sabahın erken saatlerinde incir tarlalarına giden üreticiler olgunlaşmaya başlayan her derde deva incirleri tek tek dalından aldı. Tarlada seçilen ve boylarına göre ayrılan incirler satışa sunulmak üzere Antalya haline gönderiliyor. İncirin bahçeden çıkış ücreti ise kalitesine göre 40 ile 50 TL arası değişmekte.

HAVA ŞARTLARI REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Bu lezzetlimi lezzetli meyvenin üreticileri ise bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandığını söylediler.

"İNCİRLERİMİZİN YARISI DÖKÜLDÜ"

 Aşırı sıcaklar nedeniyle geçen yıla göre bu yıl rekoltede düşüş olduğunu aktaran İncir üreticisi Mesut Şanlı, “Bahar yağmurları çok iyi gitmişti. Fakat sonradan kurak gidince sıcaklardan dolayı incirlerimizin yarısı döküldü. Hasatta yüzde elli oranında düşüş oldu. Ağaçlarda incir seyrek olmasından dolayı ise incirde bu yıl kalite geçen yıla göre daha yüksek oldu” dedi.

Cildi güzelleştirip, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor... 800 rakımlı köyde hasadına başlandı

8 TANESİ 1 KİLOYU GEÇİYOR

Ürünlü'de incirin çok kaliteli olduğunu söyleyen Şanlı, “Bursa incirimizin 8 tanesi bir kilogram civarında geliyor. Kalite mükemmel. Geçen yıl 200 incir ağacından 18 ton civarında incir toplamıştık. Bu yıl ise yarı yarıya düştü. Yani yüzde elli oranında hasatta düşüş olacak. Sıcaklardan dolayı incirlerimiz dökülmeseydi bu yıl geçen yıla göre yüzde elli oranında rekoltede artış bekliyorduk. Ürünlerimizi 26-28-30-32'lik olmak üzere kasalara 4 boya ayırıyoruz. Zaten pazarlama sorunumuz yok. Antalya'da bulunan sebze halindeki dükkanımıza gönderiyoruz. İncirlerimize kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Doğal hayvan gübresi veriyoruz. İncir bahçesinin 800 rakımda olmasından dolayı da incirlerimizde ayrı bir lezzet ve tat oranı çok yüksek” ifadelerini kullandı.

Cildi güzelleştirip, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor... 800 rakımlı köyde hasadına başlandı

İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Dut ailesinin bir parçası olarak bilinen incir, ficus ağacının meyvesidir. Yenilebilir tohumlarla dolu, yumuşak ve çiğnenebilir bir yapıya sahiptir. Taze incir (yaş incir), çabuk bozulur ve narin bir yapıya sahiptir. İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali ismet 12 Eylül 2023 22:26

Herkes kendi kafasına göre zam yapıyor Allah gözlerinizi doyursun inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...