Tgrt Haber

Çin'in bakır ve petrol talebi güçlü şekilde artıyor!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
02 Ekim 2023 09:14 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 09:18
Çin'in bakır ve petrol talebi güçlü şekilde artıyor!

Yatırım Bankası Goldman Sachs yayımladığı notta Çin’in birçok emtiaya olan talebinin güçlü oranlarda arttığı ifade edildi.

Goldman verilerine göre gelecek dönemde Çin’in çok sayıda emtiaya karşı talebinin artacağı ifade edildi. 

DEMİR VE PETROL​ İŞTAHI ARTTI

Yatırım bankası Goldman Sachs​, Çin​'in bakır​ talebinin yıllık bazda yüzde 8 arttığını, demir cevheri ve petrol iştahının ise sırasıyla yüzde 7 ve yüzde 6 arttığını ve bunların hepsinin Goldman'ın tüm yıl beklentilerini aştığını gözlemledi. Goldman raporunun gözlemine göre, talepteki bu güç, büyük ölçüde yeşil ekonomiden, enerji ve gayrimenkul tamamlamalarından kaynaklanan güçlü büyümenin birleşimine bağlı oldu.

YEŞİL EKONOMİ ÖNEMLİ BİR GÜÇ GÖSTERDİ

Çin'in zor durumdaki emlak sektörü toparlanmaya çalışırken yatırım bankası, Çin'in yeşil ekonomisinin bu yıl şu ana kadar önemli bir güç gösterdiğini ve bunun bakır gibi yeşil geçişle ilgili metallere yönelik talep artışına yol açtığını kaydetti.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...